Erősen elképzelhető, hogy hosszas kihagyás után a Samsung komolyan keresi a módját, hogyan adhatna ki újabb windows-os telefonokat. A Korea Timesnak a gyártó óriásról szóló riportja szerint a Samsung legalábbis erősen fontolgatja, hogy kijön valami olcsó, a platformhoz passzoló hardverrel. Ebből ugyanakkor az is kiderül, mi tartotta őket vissza a WP8-as telefonok gyártásától, miközben a WP7-es telefonból jópárat kiadtak: időközben kicsit összevesztek a Microsofttal.

Holott a Samsung számára egyáltalán nem lenne értelmetlen dolog bővítenie a termékpalettáját, és szemmel láthatóan próbálkozik is vele. Elég, ha csak a Tizenre alapozott termékeire gondolunk.. A bővítési kísérletek oka sem titok: a Samsung egyre erősebben próbál leválni a Google-ról, amely egyre inkább szeretné Google-függővé tenni az androidos piacot. Az Intellel közösen fejlesztett Tizennel azonban az a nagy baj van, hogy jóformán a kutya sem ad ki rá tartalmat, így aztán bár a Samsung idén még promótálgatja a Tizent, már jóval inkább a tévékre, mint a mobil termékekre koncentrál. Ez egyébként meg is látszik, hiszen bármennyire is a Samsung a legnagyobb készülékgyártó jelenleg, tavalyhoz képest óriási a visszaesés a forgalmukban, nagyobb még a Nokiáénál is. A Korea Times riportja ezzel összefüggésben egy olyan samsungos munkatársat idéz, akinek van némi rálátása a Samsung és a Microsoft közötti együttműködésre.

„A Samsung tesztprogramokat futtatott a Windows 8.1 stabilitásának ellenőrzésére, ráadásul érdekelt a Windows Phone támogatásában is. Ha két cég rendezni tudja a peres ügyeit, akkor a Samsung minden bizonnyal ismét gyártani fog windows-os telefonokat. Erre leghamarabb a harmadik negyedévben kerülhet sor.”

Mint az kiderült, ehhez a bizonyos jogi perpatvarhoz többek között az vezetett, hogy a Microsoft felvásárolta a Nokia mobiltelefon üzletágát, és ezért a Samsung mint rivális készülékgyártónak nem hajlandó jogdíjat fizetni. Ugyanakkor a két cégnek közös érdeke volna az újra együttműködés. A Samsungnak végre nem kellene a Tizennel bénáznia hogy függetlenebb lehessen Google-tól, a Microsoftnak viszont a Samsung híresen hatékony marketinggépezete jönne igen jól a Windows Phone forgalmának fellendítésében.

MEGOSZTÁS
Előző cikkHamarosan érkezik a Windows Mobile 10 próbaverziója
Következő cikkKimaradhat a WP 8.1 GDR2
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.