Ha netalán Microsoft Band-l rendelkezel, és mellé egy WP telefonnal, most azonnal javasolt felkeresni az áruházat, ugyanis elérhető a Band Sensor Monitor 1.2.2.1-es frissítése, ami egy pár meglepetéssel szolgál.

A múlt hét folyamán már kiderült, hogy a legújabb Band frissítés hozzáférést ad több szenzor adatainak megtekintéséhez, így lehetőséged nyílik akár a karperec által mért testhőmérsékleted monitorozni az eszköz által, de akár egy okostelefonon a Sensor Monitor segítségével is elérhetővé válnak ezek az információk.

Mik az újdonságok ebben a verzióban?

  • Mozgás szenzor: a gyro/accelerometer alapján figyeli a mozgásunk
  • Lépés számláló: percenként hány lépést teszünk meg.
  • Akkumulátor szenzor értékek: mV és százalékos adatot is kapunk az akksi töltöttségéről
  • Vissza tudjuk ezeket az adatokat küldeni a Band kijelzőjére
  • Testhőmérséklet és egyéb szenzorok adatait tudjuk rögzíteni.

Jó tudni, hogy az új szenzorok / kalkulált értékekhez való hozzáférés mellett a régieket is elérjük – így a testhőmérséklet szenzorát, az ún GSR-t (galvanic skin response), ami a bőr elektromos ellenállását figyeli, illetve ebből adódóan az izzadtság mértékétől függ ezen szenzor értéke.

A testhőmérséklet mellett nagyon fontos a pulzusszám monitorozása is, illetve az eszköz képes még az UV sugárzás és a beeső fény mérésére is.

band-sensor-monitor-new-screens (1)

Ezek az adatok nyers valóban is sokat érnek már (pl. egy tájfutónak, vagy sportolónak), de a szoftvernek van még egy érdekessége, mégpedig az, hogy egy kiválasztott másik készülékkel meg is oszthatod real-time ezeket az adatokat. Gondoljatok bele, mennyire hasznos tud lenni akár egy edzőnek azt látni, hogy a sportolója milyen akadályokat, milyen pulzus mellett vett, hogy emelkedett a testhőmérséklete, vagy épp mennyit izzadt ez alatt.

Ha bővebben érdekelne ezen adatok megosztása, ezt a videót tudom ajánlani:

A Band monitor €1,49-t elérhető az áruházban, de van egy pár napos trial verziója is, hogy mindenki kipróbálhassa mit is kap valójában a pénzéért. Ha érdekel a szoftver, vagy csak kipróbálnád, katt erre a linkre – vagy scanneld be a telefonoddal a QR kódot.

QR-band-sensor-monitor-NEW