A napokban megtartott San Antonio-i első PAX South videójáték-expó sok újdonsággal szolgálhatott mind a Windows-os, mind az Xbox-os játékosoknak. A főként a Borderlands sorozatáról híres Gearbox bemutatója is sokak izgalmát tudta fokozni, és nem csak a bejelentések mennyisége miatt. Nézzük milyen új Borderlands-okat és egyéb játékokat kapunk!

Borderlands: the Handsome Collection

A stúdió panelje a vezető, Randy Pitchford és még néhány vezető színpadra lépésével indult, akik lényegében újra bejelentették a fenti címet Xbox One-ra és PS4-re, 60 dolláros árcímkével. A kollekció (amit egyébként már egy hete egyszer hivatalosan bejelentettek) tartalmazni fogja a Borderlands 2-t és a Borderlands: the Pre-Sequel-t, egy lemezen és persze egy lemez áráért.

A Borderlands sorozat fő vonala mindig is támogatta a singleplayer és az online co-op multiplayer módokat (illetve esetenként az osztott képernyős, kétjátékos módot is). Viszont a Handsome Collection már akár a négyjátékos, osztott képernyős co-opot is támogatja, először a sorozatban.

A WindowsCentral írója, Paul Acevedo szerint az osztott képernyőn is minden hasznos információ teljesen kezelhető volt és az fps is stabilan magas maradt. Állítása szerint még a Microsoft Halo: The Master Chief Collection osztott képernyős módjánál is simább volt a játék futása, így szerinte akár ez válhat a következő évek egyik kedvenc helyi multiplayer játékává (megfelelő képernyőméret mellett).

Sajnos a Gearbox erőforrásait annyira lekötötték a saját projektjei, hogy már nem volt ereje a két játék portjára az új konzolgenerációra, de szerencsére a cég felkérésére megcsinálta helyette ezt az Iron Galaxy (a Divekick fejlesztője, illetve Borderlands 2 Playstation Vita portjának készítője) és az Austin-i Armature Studio (Unfinished Swan, Injustice: Gods Among Us).

A kollekció eredetileg csak egy Pre-Squel portnak indult a mostani generációs konzolokra, mivel a Gearbox szerint túl sokan maradtak le az eredeti verzióról az Xbox One és PS4 akkori indulása miatt. Szerencsére a játék motorja azonos a Borderlands 2-ével, így a csomaghoz hamar hozzácsapták a fejlesztők azt is. Így született a Handsome Collection. Az engine körüli inkompatibilitás miatt nem kerülhetett bele az eredeti Borderlands, de hát semmi sem lehet tökéletes!

Tehát a Borderlands: the Handsome Collection, benne Borderlands 2, Borderlands: the Pre-Sequel, és minden letölthető tartalom, ami a két játékhoz valaha is megjelent mindössze 60 dollárért lesz elérhető! Nem hangzik rossz ajánlatnak! Ja és az Xbox 360-as illetve Play Station 3-as mentések is importálhatók! Március 24.-étől a polcokon.

Borderlands: the Pre-Sequel

A Handsome Collection nem csak az eddig megjelent összes DLC-t fogja tartalmazni mindkét játékhoz, de a Pre-Sequel még azokon kívül is fog kapni plusz tartalmakat. A 2K Australia most is keményen dolgozik új frissítéseken és letölthető tartalmakon, melyek az elkövetkező hónapokban lesznek elérhetők az áruházakból.

A mostani generációs változatok március 26-án fognak kapni egy nagy frissítést, de az elkövetkező egy-két hónapban várható még egy. Ezeknek nem csak teljesítmény-javítási és bugfix céljuk van, de tartalmilag is hoznak majd újdonságokat a játékba. A kiadó, a 2K egyébként ma jelentet meg egy teljesen új bővítést, a ”Lady Hammerlock the Baroness’-t, melynek trailere itt látható:

A trailer egy új karaktert, Lady Hammerlock-ot mutatja be, aki Jonathan Hemingway által volt tervezve, aki az 1-es és 2-es számú játék készítésében is fontos tervezési feladatokat látott el. Az alapvető cél Hammerlockkal egy megbízható mesterlövész tervezése volt, aki túltesz még Mordecai-on Zer0-n is.

És nem utolsó sorban a fejlesztők ejtettek néhány szót egy új, némileg rejtélyes DLC-ről, melyben a játékos Claptrap fejébe kerülhet be, aki a Borderlands kabalájaként szolgált mindeddig.

Battleborn

A Borderlands után a következő új, júliusban bejelentett címére tért át a Gearbox, a Battleborn-ra. Ez a first-person shooter MOBA (multiplayer online csatatereket, arénákat alkalmazó játék) szolgáltatásokkal érkezik majd PC-re és valószínűleg a későbbiekben konzolokra is. Randy Pitchford egyszerűen így jellemezte: “ez a cég jövője…mi erre teszünk”.

Mivel a MOBA játékok a csapat-alapú versenyekre rakják a hangsúlyt, ezért fontosak lesznek a multiplayer co-op kampányok is, melyeket a Borderlandsban megszokott minőségben kaphatunk majd kézhez.

A játék a távoli jövőben játszódik, amikor már egy kivételével minden csillag kiégett, így minden megmaradt élet az egyetlen létező csillag körül csoportosul, a Solace körül. Több frakció is uralma alá szeretné venni ezt a csillagot. A játék ezt a harcot mutatja be több szereplő perspektíváján keresztül. A storytelling és a multiplayer arána-akció ezen kombinációja engem meggyőzött. Érdemes lehet majd odafigyelni rá!

Homeworld Remastered Collection

Egy másik Gearbox projekt egy klasszikus sci-fi franchise újjáélesztését tűzte ki céljául. 1999-ben jelentette meg a Relic Entertainment a Homeworld első darabját, melyet 2003-ban követett egy folytatás. Sajnos több folytatás már nem érkezett, pedig a történet még korán sem volt lezárt…

10 év után a Gearbox és néhány eredeti fejlesztő újra közösen dolgozik egy prequel darabon, illetve az eddig megjelent kettő felújításán. Így a Homeworld Remastered Collection egyszerre fogja tartalmazni az eredeti, érintetlen és a felújított változatokat is.

Ahogy a trailer is mutatja, egy igazi, klasszikus, 90-es évek végi sci-fi játékkal van dolgunk, annak minden romantikájával. A hivatalos megjelenését március 25.-ére tervezik, de már most is előrendelhető 30 dolláros áron Steam-en. Sajnos a konzolos verziókról nem esett szó, de hát a remény hal meg utoljára!

Sőt, hogy a klasszikus értékek minél tovább élvezhetők maradjanak, nem csak az elmúlt 15 évet hidalták át, hanem gondoltak a jövőre is. Így született meg az Nvidiával a megállapodás, melynek keretében, megfelelő eszközökkel a játék akár lélegzetelállító 4K-ban is futtatható.

Tales from the Borderlands

A Gearbox prezentációjában végül a Telltale gondozásában lévő Tales from the Borderlands-re is sor került. Az epizódokra osztott kalandjátékról szóló rész egy trailerrel kezdődött, mely a már bemutatott első epizódból tartalmazott részleteket.

Ezek után megmutatták az első hivatalos screenshotokat (összesen két darabot) a második epizódból, melyek Fitch-et Croeder-t, illetve Athena-t ábrázolják, akit ismerhetünk már a Borderlands: The Pre-Sequel-ből is. És végül kaptunk egy videót is az új epizódból, a Telltale jóvoltából, melyben Scooter, egy mechanic és NPC visszatér, a Borderland 1 és 2-ből.

Sajnos semmilyen hivatalos megjelenési dátumot nem kaptunk a Tales from the Borderlands Episode 2-val kapcsolatban, de a fejlesztők ígéretet tettek, hogy hamarosan kézbe vehetjük a folytatást.

Sajnos a Borderlands 3 bejelentéssel még várnunk kell, a fenti projektek miatt még el sem kezdődött a gyártása. Habár ez azt jelenti, hogy még sokat kell várnunk az igazi folytatásra, addig is lesz mivel eltölteni az időt. És ahogy a fenti, impresszív előadás is mutatja, a Gearboxban megvan a potenciál még egy ilyen nagy projektre.

Nektek mi tetszett leginkább a bejelentések közül? Várjátok már valamelyik játék/kollekció vagy a harmadik Borderlands megjelenését?