Nagyjából leírtuk, mi volt a történet, és kaján módon azt is közzétettük, a Google csak a konkurenciával ilyen szigorú, a saját felhasználói biztonsága nem túlzottan foglalkoztatja. Egyik kedvencünk is megszólalt az ügyben, pár mondatát közzétesszük nem szó szerinti fordításban.

Mint az köztudomású, A Microsoft minden hónap második keddjén indítja útjára biztonsági javításait, jelen esetben ez ma, vagyis január 13-adikán lett volna. Ami viszont két nappal a Google által önkényesen meghatározott határidő után van már. Ezért aztán a Google fogta magát és nyilvánosságra hozta a hibát annak ellenére, hogy a Microsoft arra kérte, ne tegye. És leginkább annak ellenére, hogy a Google saját maga sem tart be semmiféle határidőt.

[…] A Google akciója felelőtlen és veszélyes volt [a felhasználókra nézve]. Ráadásul nem ez volt az első alkalom, hogy a Google Project Zeroja olyan microsoftos biztonsági hibát hozott nyilvánosságra, amelyhez a Microsoft még nem adott ki javítást. Vagyis ez nem afféle elszigetelt eset: a Google így száll le a bicikliről.

Mekkora szerencse, hogy ezek a gátlástalan idióták nem fejlesztenek mobil rendszert!

Illetve …

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkTúl vagyunk a századik Windows Phone-on
Következő cikkEgy korszak véget ér
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.