A Microsoft holnap fogja bemutatni legújabb stratégiáját, vagyis azt, hogyan képzeli el részesedésének növekedését a mobil piacon. Igazából ez nem egy nagy titok, aki odafigyelt a a hírekre az tudja: a pécés piacon mindmáig meglevő dominanciája a kulcs.

Terry Myerson, Microsoft (fotó: Bloomberg)
Terry Myerson, Microsoft (fotó: Bloomberg)

A Windows 10 új próbaverziójához kapcsolódóan valószínűleg bemutatják az új egységes kódot is, ami ezentúl a telefonos, tabletes és pécés alkalmazások mögött lesz. A közös kódhoz közös alkalmazás áruház is dukál, elvben ezt is be fogják jelenteni, vagyis ezentúl telefonon és tableten is ugyanazt a kínálatot böngészhetjük. Az új áruházban várhatóan fel fog bukkanni a már hosszú ideje nem frissített Office 365 új windows phone-os verziója is, ami a redmondiak egyik legnépszerűbb terméke, csak éppen Apple termékeken.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10 lesz a WP új neve
Következő cikkTelefon-tablet hibriddel állhat elő a Microsoft
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.