A Windows 10 esemény sok újdonságot hozott, ahogy azt már meg is írtuk, és ezek között voltak Xbox-os szemmel nézve is igen izgalmasak! Például az Xbox-os játékok streamelésének lehetősége. Nézzük, mit is jelent ez!

Az Xbox divizió vezetője, Phil Spencer színpadralépése nagy lelkesedést váltott ki a nézőkből, de mindazt a tapsot meg sem közelítette, amit az a bejelentés kapta, mely szerint az Xbox játékok streamelhetővé válnak minden Windows 10-es számítógépre. Akármilyenre.

Phil az egészet A Forza Horizon 2-vel demózta, melyet minden probláma nélkül tudott játszani egy “teljesen átlagos” PC-n. A szolgáltatás használatával tehát bármilyen Windows 10-n PC-re (all-in-one, 3-in-one vagy akár tablet), teljesítménytől függetlenül játszhatjuk az Xbox One-unkon elérhető játékokat, tetszőleges kontrollerrel. Ehhez csak az szükséges, hogy egy hálózaton legyen a két eszköz (a gyors kommunikáció miatt fontos ez, hiszen mondjuk interneten keresztül nem lenne élvezhető a nagy válaszidő miatt a szolgáltatás) és meg kell nyitni a szükséges alkalmazást és máris láthatjuk az Xbox-on telepített játékainkat!

Tehát ezentúl ki fog Halo 5 multiplayert játszani egy Lenovo Yoga tableten? Én biztos kipróbálom, milyen érzés!

MEGOSZTÁS
Előző cikkBréking Nyúz!
Következő cikkKözös Xbox Windows multiplayer
Hobbifotós, #WinPhan, másodvonalbeli gamer. Az új dizájnfilozófia megjelenésével egy időben csatlakozott a redmondiak népes támogatói táborához. Vallja, hogy egy telefonnak minden időben tükröznie kell többek között tulajdonosa egyéniségét és pillanatnyi lelki állapotát. Leginkább az entertainment témák érdeklik, menthetetlen sorozatfan, kapcsolata a zenével 'bonyolult'.