Phil Spencer, az Xbox divízió vezetője kijelentette a Windows 10 eseményen (melynek összefoglalója itt olvasható), hogy a játékok mindig is fontos részét képezték a Microsoft stratégiáinak. És játszani nem csak konzolon vagy PC-n, de tableten és telefonon is lehet. Ennek a jegyében épült fel az új Xbox app Windows 10-re, mely sok újdonságot hoz, mindenki örömére. Lássuk, miket is kapunk!Xbox-App-On-Windows-10-Devices

Az elmúlt években történtek kísérletek a PC és Xbox közti szakadék áthidalására, de talán a mostani bejelentés lehet a legsikeresebb. Egy új Xbox One-os partit szeretnél megbeszélni a barátaiddal estére, de nem vagy konzolközelben? Semmi gond! Az új Xbox appal mindenféle probléma nélkül kommunikálhatsz live-os barátaiddal. És ez még nem minden! Az új app mindent integrál magába, ami Xbox, tehát ki se kell lépned az adott játék adatlapjáról, hiszen akár közvetlenül onnan el is indíthatod a játék streamelését Xbox-on keresztül vagy a SmartGlass appját, ha épp a TV előtt ülsz. Persze megnézheted a játékban elért eredményeidet is vagy a felvett videókat, de hát ez már nem újdonság!

windows-10-xbox-one-streaming

Sőt még ennél is tovább mennek! Az alkalmazás segítségével akár PC-n is rögzíthetőek lesznek játékvideók (Game-DVR), sőt a váratlan események megörökítése miatt 30 másodpercig akár vissza is ugorhatunk a felvétel elkezdésével, így biztos minden kiszámíthatatlan, de vicces dolgot meg tudunk majd osztani. A legérdekesebb rész, hogy ez nem csak házon belül, hanem Steam-es játékokkal is működni fog, így akár törölhetjük az erőforrásfogyasztó játékrögzítő programokat is. Persze a OneDrive is szerepet kap a történetben (persze, mostanában már nehéz elképzelni nélküle egy Microsoft-os szolgáltatást), az elkészült videókat ide tölthetjük majd fel megosztás céljából.

Az új, Xbox Live-os PC játékok (mint például a Fable Legends) megjelenésével az achievementek is újból feltűnnek, de az új Xbox app nem nagyon tesz különbséget majd mondjuk egy Age of Empires:CS vagy egy Halo 5 között megjelenítésben. Mindenkinek jár majd a megérdemelt hely!

Ti mit szóltok az új Xbox alkalmazáshoz? Szerintetek ezek után élvezhetőbbek lesznek az Xbox-os tartalmak Windows-on?