Ahogy már írtunk róla, a Windows 10 eseményen (melynek összefoglalója itt érhető el) bejelentették az Xbox játékok streamelhetőségét Windows 10-re. De itt nem álltak le az Xbox-os újdonságok, hiszen egy teljesen új Xbox Live élményt álmodtak meg és mutattak be a Windows 10 felhasználóinak. Nézzük, mit kapunk!

A Microsoft bejelentéséből kiderült, hogy ezentúl nem csak streamelve játszhatunk Xbox Live-on, hanem alanyi jogon is, konzol nélkül. Az új, nyitott Xbox Live segítségével bármikor kihívhatjuk Xbox-os barátainkat egy multiplayer partira akár PC-ről is, ha az adott játék támogatja az Xbox Live-ot! Ez az eszközök közti együttműködés a plusz szolgáltatásokra is kiterjed. Így akár küldhetünk játék közben üzenetet is vagy beszélgethetünk, mindegy, hogy PC vagy Xbox One előtt ülünk.

A szolgáltatás alapját egy új, PC-re is elérhető Xbox Live API képezi, mely minden fejlesztő számára elérhető lesz.

Az első ilyen szolgáltatásokkal érkező játék a Fable Legends lesz. A négy jófiúval és egy gonosz szereplővel játszható Fable Legends PC-s verziója teljesen meg fog egyezni az Xbox-os társával, és közös multijuk is lesz. A Microsoft Studios egyébként még számos franchises hasonló megjelentetését tervezi PC-re a jövőben.

Érdekes stratégia az Xbox ekluzívok PC-re hozatala, de talán segítheti a bővített felhasználóibázis a konkurens platformok megelőzését. Ti mit gondoltok erről? Melyik platformra vennétek meg inkább a Fable-t? Hol szerettek inkább játszani? Konzol vagy PC?