Forrás:

WMPoweruser

Néha érdemes böngészni a Microsoft by the Numbers oldalát, mert érdekes adatokra találhatunk rajta. Persze nem az olyanokra gondolok, mint hogy a Microsoft alkalmazottjai a Microsoft Campuson évente 1 millió szendvicset dobnak be, és hogy a legnépszerűbb a pulykás, amiből 225 ezret. Hanem az olyanokra, hogy például a Fortune híres 500-as listáján szereplő cégek 80 (nyolcvan!) százaléka hostol az Azure-on.

Alkalmazások száma összesen a Windows és Windows Phone Áruházakban
Alkalmazások száma összesen a Windows és Windows Phone Áruházakban (forrás: WMPoweruser)

Vagy ami még érdekesebb számunkra, hogy a Windows és Windpows Phone Áruházban most már 560 ezer alkalmazás van. Ugyanakkor amint az fenti grafikonon látható, a növekedés üteme a tavalyi évben valamelyes lelassult – igaz, ebben szerepe lehet annak is, hogy a Microsoft az utóbbi időben előszeretettel kidobálja a felesleget, és a nem oda illőt.

A nagy változás akkor érkezhet el, amikor a két Áruház végre egyesül, és univerzális alkalmazások lepik el, amelyek már pécére és mobil eszközre egyaránt telepíthetők lesznek. Persze az Apple Store és az androidos áruházak mintegy 1,3 milliárd millió alkalmazása még akkor is igen messze lesz.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBand Sensor Monitor frissítés
Következő cikkTúl vagyunk a századik Windows Phone-on
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.