Habár már kaptunk információkat az új Windows 10-es Xbox alkalmazásról, az Xbox népszerű Larry Hyrb-je (ismertebb nevén Major Nelson) most egy videóban vezet körbe minket, hogy ne csak az előzetes verziót letöltők, hanem minden érdeklődő kaphasson némi betekintést a Microsoft újításaiba.

Xbox-App-On-Windows-10-Devices

Bár a demózott verzió még mindig béta, így sok dolgon kell még javítani, arra azért elég, hogy megmutassa, hogy mit kapunk majd a hivatalos megjelenéskor:

  • Saját profil – a profilhoz, saját tevékenységekhez és achievementekhez biztosít gyors hozzáférést. A demózott preview verzióban a gamer pontok, a legutóbbi tevékenységek, az achievementek, a követettek listája illetve játékvideók látszanak. A tevékenységek rész információkat ad a legutóbb játszott játékról, és lehetőséget ad szöveg posztolására is. Az eredmények lap pedig a legutóbbi achievementekről biztosít információkat, akármilyen platformon lettek elérve.
  • Követés – megmutatja a követett barátokat és játékokat. Játékokat a játékok adatlapján lehet majd követni, meglepő módon a ‘Követés’ gomb lenyomásával.
  • Kezdőlap – az alkalmazás kezdőlapja gyors hozzáférést fog biztosítani a mostanában játszott játékokhoz, a barátok online státuszához, illetve megosztott tartalmaikhoz, és az eseményekhez.
  • Mostanában játszott – a nemrégiben játszott játékok külön megtekinthetők, a gamer pontjaikkal és az achievementjeikkel együtt, minden platformról egyszerre, vagy akár külön-külön is. Egy játékra kattintva megjelenik annak oldala, minden lényeges információval, például a játék-videókkal vagy a játékkal eltöltött idővel. Nem mellesleg itt lehet “követni” a játékokat is.
  • Barátok – itt láthatod az összes barátodat, mindegy, milyen eszközt használnak, illetve itt találhatsz újakat is. Innen érhetők el továbbá a követett személyek profiljai is, minden lényeges infóval (amik a saját profilon is láthatók). Sőt egy új szolgáltatás keretében a rendszer (a tényleges nevek, közös ismerősök, korábbi partik, stb) alapján olyan profilokat is ajánl, akiket valószínűleg ismersz.
  • VIP-k az Xbox-on – sőt a Microsoft új szolgáltatásaként mostantól követni lehet különleges játékosokat és tartalomszolgáltatókat is az Xbox Live közösségéből, például játékvideó-készítőket vagy népszerű broadcastereket.
  • Acivity Feed – az Xbox One-hoz hasonlóan már Windows 10-en is egyszerre megtekinthetők, lájkolhatók illetve kommentelhetők lesznek a követett fiókok tartalmai: a posztok, videók, achievement unlockok vagy barátfelvételek. A jelenlegi verzióban a megosztás még sajnos nem működik.
  • Üzenetek – az appban is megtekinthetők lesznek a barátoktól vagy a rendszertől érkező üzenetek, értesítések.
  • Beállítások – az alkalmazás beállításaiban lehetővé teszi az élő csempe és az értesítések (online barátokról, üzenetekről és közvetítések kezdetéről) ki/be kapcsolását.

Habár vannak még tisztázatlan kérdések, első ránézésre nem tűnik rossznak az új app! Nektek hogy tetszik?

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows Phone penetráció – 2015.01
Következő cikkHogyan költözz külföldre, ha Windows fejlesztő vagy
Hobbifotós, #WinPhan, másodvonalbeli gamer. Az új dizájnfilozófia megjelenésével egy időben csatlakozott a redmondiak népes támogatói táborához. Vallja, hogy egy telefonnak minden időben tükröznie kell többek között tulajdonosa egyéniségét és pillanatnyi lelki állapotát. Leginkább az entertainment témák érdeklik, menthetetlen sorozatfan, kapcsolata a zenével 'bonyolult'.