Forrás:

betanews

A Twitter a kedvenc közösségi alkalmazásom, mivel egyszerű használni. A hasonló oldalaktól eltérően itt nincsenek túlbonyolított biztonsági beállítások és egyéb komoplikációk. Bejelentkezek, 140 karakterben megosztom a gondolataimat, és kész is. És, ami a legfontosabb, a hírfolyam alapvetően lineáris. A Facebooknál gyakran gőzöm sincs arról, hogy éppen mi történik, mivel a posztok sokszor össze-vissza jelennek meg.

Tehát, ha már egyszer bejön a Twitter a maga egyszerűségében, akkor ez azt is jelenti, hogy nem akarsz túl sok időt pazarolni a használatára, ugye? Hát persze. Nos, jó hír számodra, hogy a Twitter for Windows Phone legfrisebb verziójával már Cortana segítségével is küldhetsz tweeteket. Jól hangzik? Innetől kezdve így fogsz kommunikálni a közösségi médiában?

“A Windows Phone 8.1-es Twitter kliens ma megjelent frissítése jópár új funkcióval gazdagította az alkalmazást. Ezek közé tartozik, hogy most már a Cortanat is használhatjuk, hogy elindítsa a Twittert és megírjon egy új posztot. Valahogy úgy, hogy ezt mondjuk: ‘Cortana, Twitter new Tweet I love Twitter’. Ezek mellett most már közvetlenül a Twitterbe tudunk megosztani weboldalakat is az Internet Explorerből a telefonon. Amennyiben még nem lenne telepítve az eszközünkre Twitter természetesen az alkalmazást letölthetjük a Windows Phone Storeból” – mondta Brandon LeBlanc (Microsoft).

Mielőtt nagyon ráizgulnánk a dologra, azért akad egy csúnya kis hiba is, amely a régebbi verziójú Windows Phone rendszerek tulajdonosait érinti. LeBlanc részletezte is a problémát: “A régebbi verziójú Windows Phone 8.1 buildekben van egy hiba, mely megakadályozza a Twitter alkalmazás elindulását, hiába nyomunk rá a csempére. Fontos, hogy meggyőződj arról, hogy a telefonodon (vagy, ha a Preview for Developers program felhasználója vagy, akkor az abban) elérhető legfrisebb verziójú frissítést használod. Abban az esetben ha mégis belefutsz a hibába, az alábbi lépések segítségével újra működőképes állapotba hozhatod a Twitteredet: menj el a Settings (Beállítások) menübe, majd Backup (Mentés) és Apps + Settings (Alkalmazások és beállítások) almenükbe, és válaszd a Backup now (Mentés most) menüpontot. Illetve segíthet az alkalmazás eltávolítása és újratelepítése is.”

Igen, tudjuk, az Apple Sirije már régóta tudja ezt a funkciót. Jó neki. De a mai naptól kezdve a Windows Phone felhasználók is kaptak valami új és menő szolgáltatást – ez úgyse történik túl gyakran (persze most csak viccelek).

Mindenesetre ez egy nagyon pozitív jel a Microsoft mobil platformja számára, hisz a Twitter nem foglalkozna egy ehhez hasonlóan komoly és jelentős frissítéssel, ha úgy ítélnék meg, hogy ez a hajó éppen süllyed. Reméljük ez csak az előfutára a Windows Phone rendszert érintő nagy dobásoknak. Vajon lesz-e holnap is egy nagy bejelentés?

Az alkalmazás letölthető innen: Twitter

Szerző: Brian Fagioli

Kép: Julien Tromeur/Shutterstock

MEGOSZTÁS
Előző cikkÚj hír a Spartanról
Következő cikkBand live stream
1996 óta foglakozik hivatásszerűen informatikával. Microsoft támogatói vonalon dolgozott több világhírű magyar és külföldi cégnél. Elkötelezett híve a Microsoft termékeinek és megoldásainak, de élete során megismerkedett sok minden mással is az OS/2-től a Linux/Unix rendszereken át az OS X-ekig. Jelenleg egy Nokia Lumia boldog tulajdonosa, de a múltban kb. a létező összes okos és kevésbé okos mobiltelefonos OS-t használta. Szabadidejében (már ami a gyerekei mellett marad) szenvedélyes fotós és nagy sorozatjunkie.