A Microsoft Windows 10-es bejelentései (melyről összefoglaló itt olvasható) között sok szó esik az Xbox One-ról is, de nem csak a játékok tekintetében! Hamarosan az egy kódbázisú appok szabadon publikálhatók és elérhetők lesznek akár a TV képernyőjén is. Persze a legtöbben ezek után is a játékok miatt fogjuk bekapcsolni a konzolunkat, de ez a bejelentés akkor is új lehetőségeket tud nyújtani a Microsoft-os fejlesztők számára.

Ahogy a Windows 10-es PC-kre eljutnak az Xbox-os játékok streameléssel vagy megjelentetéssel, úgy eljutnak Xbox One-ra is a Windows 10 alkalmazásai a Build-en, még tavaly áprilisban bejelentett univerzális alkalmazások segítségével. Ezeknek a lényege az, hogy egy kódot lehet megjelentetni (az adott képernyőre és beviteli eszközökre történő optimalizálás után) bárhova, a telefonoktól egészen a TV-ig. Persze ez nem azt jelenti, hogy Excel doksikat fogunk szerkesztgetni kontrollerrel a TV előtt, de például a szórakoztató tartalmú appok gyártóinak (például zeneszolgáltatók, tévétársaságok) nagyon hasznos lehet a szolgáltatás.

Végre megnyitja a Microsoft a fejlesztőknek az igazán nagy képernyőket is, ahol többszáz centiben, és sok K-ban tudják majd elérni a felhasználóikat. Sajnos sok részletet nem árultak még el, de bizonyosan többet fogunk tudni már márciusban a Game Developers Conference után.

Ti milyen alkalmazásoknak örülnétek TV-n?

MEGOSZTÁS
Előző cikkJátékok a következő szinten az új Xbox alkalmazással
Következő cikkWindows 10: DirectX12 és Unity támogatás
Hobbifotós, #WinPhan, másodvonalbeli gamer. Az új dizájnfilozófia megjelenésével egy időben csatlakozott a redmondiak népes támogatói táborához. Vallja, hogy egy telefonnak minden időben tükröznie kell többek között tulajdonosa egyéniségét és pillanatnyi lelki állapotát. Leginkább az entertainment témák érdeklik, menthetetlen sorozatfan, kapcsolata a zenével 'bonyolult'.