A Gameloft hat plusz egy, már Windows-ra és Windows Phone-ra létező, ingyenesen elérhető játékát frissítette új tartalmakkal és Xbox Live támogatással. A sokak által problémaként kezelt XBL hiánynak végre vége, már a mindegyik játéknál élvezhetjük a cross-platform szolgáltatások előnyeit, akár teljesen ingyen is. Lássuk, mely játékokról van szó!

A Gameloft egyike a világ legnagyobb mobil platormokra specializálódott játékstúdióinak, többek között olyan nevek kötődnek hozzá, mint a Shark Dash vagy az Asphalt sorozat. Eredeti üzleti modellje szerint néhányszáz forint ellenében adott Xbox Live támogatással singleplayer játékokat belső vásárlási lehetőség nélkül. Ez a politika nagyjából egy éve megváltozott, amikor új, online multiplayer játékok tömegének megjelentetésébe fogott a cég, melyek habár ingyenesen letölthetőek voltak (nagyrészt mindkét platformra), a belső (in-app) vásárlások nagy hangsúlyt kaptak. De ami talán még kellemetlenebbül érintette a felhasználókat, hogy az Xbox Live támogatás a sok megjelenés és frissítés miatt már teljesen kimaradt. Most viszont a legsikeresebb darabok mégis megkapják a zöld fejlécet a logójukra. Hát…jobb későn, mint soha!

Tehát lássuk a 6+1 frissített játékot!

1. Asphalt 8: Airborne

A mobil-világban az Asphalt márkanév olyan, mint az Xbox-osoknak a Forza. A #1. A sorozat fővonalának legújabb darabja egyedi látványával, minden eddiginél bonyolultabb világaival és multiplayer szolgáltatásaival kiérdemelte a Windows illetve Windows Phone áruház legjobb autós játéka címét.

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (akár 512 MB RAM-mal is) ingyen.

2. Asphalt Overdrive

A sorozat spin-off-ja sokkal kevesebb szabadsággal, de kevesebb tárhelyigénnyel lépett tavaly a felhasználók elé, igazi univerzális alkalmazásként, rögtön mindkét platformra. A mission-based játék a ’80-as évek Kaliforniájába visz el, így teret ad a közösségi élet megjelenésének is, hiszen megjelennek benne a ‘gang’-ek, ahol baráti csoportok jöhetnek össze, hogy segítsék egymást. A WinMagazin a megújulás kapcsán létre is hozta a cikk megjelenésével egyidőben a saját gangjét, ami az Age of Empires: CS-es szövetséghez hasonlóan a WinMagazin Hun nevet viseli. Minden olvasónkat várjuk szeretettel, ahogy a közösségi csoportunkba is a Magyar Xbox Közösség-be!

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (akár 512 MB RAM-mal is) ingyen.

3. World at Arms – Wage war for your nation!

A WaA egy modern, háborús szimulációs játék, mely a tényleges csatáktól kezdve a stratégiai lépéseken át a fejlesztésekig mindent magába foglal, amit az ember csak várhat tőle. Szerintem, akit az ilyen játékok lenyűgöznek, annak ez egy must-have darab!

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (akár 512 MB RAM-mal is) ingyen.

4. Total Conquest

A Total Conquest A WaA ókori stílusú megjelenése, Európa térképen. A játék hasonló, persze az elnevezések mások, és tartalmaz sok egyedi dolgot is, de az alapja szinte azonos a kettőnek. Ennek ellenére szerintem élvezhető darab és ő is nyújt lehetőséget csapatok (legion) összehozására játékosok között.

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (akár 512 MB RAM-mal is) ingyen.

5. Order & Chaos Online

Az egész Xbox-os megújulás az Order & Chaos Online újramegjelenésével kezdődött. Talán a legkomolyabb játék az összes közül a real-time, fullHD, 3D MMORPG. Persze ezekért a jól hangzó kifejezésekért a telefon processzorainak is rendesen meg kell küzdeniük, de talán megér az áruházak legjobb többszemélyes online RPG-je egy próbát!

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (sajnos csak 1 GB-tal, vagy többel) ingyen.

6. Despicable Me: Minion Rush

Habár az endless runner-ök már a könyökünkön jönnek ki, ki ne tudna ellenállni a Gru filmekből megismert tündéri minionoknak? Már a sikeres licenszeléssel és cross-platform szolgáltatásaival jó helyet szerző Minion Rush még előrébb kerülhet a listákon az Xbox Live támogatással (mindkét platformon csak egy ilyan társa akad, Windows Phone-on a Temple Run 2, Windowson a The Gunstringer).

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (akár 512 MB RAM-mal is) ingyen.

+1. UNO ™ & Friends

A népszerű kártyajáték mobilos verziója már alapból Xbox Live-val jött ki, de mivel őt is frissítették, új játékmódot adtak hozzá, úgy gondoltam, bekerülhet a listába. Az áruházak kétségtelenül egyik legjobb online kártyajátéka, ellentétben az előzőekkel, akik XBL bejelentkezést tettek elérhetővé, Facebook-os barátainkkal is összekapcsol a legújabb update óta. Egy igazi idő-elütő játék, érdemes kipróbálni!

Letölthető a Windows Store-ból illetve a Windows Phone Store-ból (akár 512 MB RAM-mal is) ingyen.

Összességében tehát 6 játék kapott lehetőséget, hogy megmutassa, hogy az Xbox Live működőképes minden platformon és hogy egy ilyen támogatás sokkal hozzá tud járulni a játékélményhez.

Reméljük még több Gameloft-os és más fejlesztőtől származó játék kapja meg az XBL-ot, így sokkal izgalmasabb és kiszámíthatóbb felhasználói élményt adva.

Nektek melyik a kedvencetek a fentiek közül?