A nagy találkozás

Bácsi kérem, az úgy kezdődött, hogy. Tulajdonképen már olyan nagyon nem is tudom. Egyszer csak kaptam egy jelzést, hogy valaki szeretné, ha felvenném ismerősömnek, majd különösebb lacafaca nélkül előadta, hogy szeretne egy együttműködést, és végül személyesen megbeszéltük, nagyjából hogy legyen. Én meg tudjátok, milyen vagyok, azt mondtam, legyen. Akiről szó van, az Papp „Király” Ádám a PixelDesigners Magazine ötletgazdája és főszerkesztője. Ha valaki bonyolultabb, romantikusabb, viccesebb, vagy akciódúsabb történetet várt, az most biztosan csalódott.

A PixelDesigners Magazine-ról

Az első, és a kreatív illetve designer szakma esetében továbbra is egyetlen, ingyenesen letölthető digitális magazin. Első száma 2013 novemberében jelent meg, és azóta is körülbelül másfél havonta kerül ki a legfrissebb lapszám.

A témájában és szövegében is változatos tartalmakat olyan szakemberek írják, akik maguk is több éves szakmai múlttal rendelkeznek: oktatók, bloggerek, fejlesztők, programozók, DTP-szakértők, tanácsadók és webdesignerek, akik elhivatottságukat nemcsak mindennapi munkavégzésük, de a cikkek összeállítása során is bizonyítják. Elsődleges céljuk, hogy mindenki számára érthetően, közvetlenül – és a digitális magazin lehetőségeinek hála – interaktívan írjanak 1-1 őket foglalkoztató olyan témáról, amivel más szakemberek vagy kezdők munkáját is segítik.

pdm-7_0

A magazin gerincét a „Hogyan Csináld” rovat adja, amelyben részletes útmutatót találnak az olvasók 1-1 aktuális témával, trenddel vagy feladattal kapcsolatban. „A fotós” rovatban hazai fotósok, az „Inspiration” rovatban hazai designerek munkái, míg a „BeMutató”-ban ingyenes vagy fizetős játékok mutatkoznak be platformtól függetlenül. A közösségimédia-trendek iránt érdeklődők a „Social Media” rovatot forgathatják örömmel, de további hasznos tippek, segédletek és rovatok is helyet kaptak a magazin digitális hasábjain: az „Interjú” rovatnak köszönhetően megismerhetik az olvasók 1-1 hazai szakember véleményét, míg a „TúlÓra” szakmai cikkeket tartalmaz mindenki számára érthető nyelvezettel.

Az olvasótábor az informatív tartalmaknak hála pedig egyre növekszik: a letöltők száma már meghaladta az 1900-at, miközben laponként átlagosan 850 körüli letöltés a jellemző, ami kifejezetten soknak számít több szempontból is. Egyrészt azért, mert a PixelDesigners Magazine egyelőre csak iPaden elérhető, másrészt azért, mert mindezt ráfordított marketingköltség nélkül, kizárólag a szájhagyomány útján terjedő ajánlások és a számos elismerő kritika tette lehetővé.

Az olvasók között pedig nemcsak hazai felhasználók találhatók: a letöltési statisztikák szerint hazánk után a legtöbb letöltést az Egyesült Államokban, Mexikóban, Thaiföldön és az Egyesült Királyságban regisztrálta az iTunes Store, de a teljes listában Brazília, a Fülöp-szigetek és Kína is megtalálható.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA legújabb Microsoft reklámban a hétköznapi hősöké a főszerep
Következő cikkNincs tovább Facebook támogatás az Outlook.com-on
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.