Amíg türelmesen (na jó, baromira türelmetlenül) várunk a Windows 10 for Phones előzetes verziójára, a fent látható kép egy új funkcióról tesz tanubizonyságot. Rendszeres olvasóink észrevehették, hogy a pletykákról nem nagyon szoktunk írni, és ennek meg is van az oka. De ennél az esetnél kivételt szerettem volna tenni.
A képet február 3-án tette közzé Twitteren Vesku Paananen, Microsoft dolgozó, egy üzleti megbeszélés után. A képet Vesku szinte azonnal eltávolította.

Kicsit elemezzük, hogy mit látunk a képen! A bal oldalt biztosan egy Surface Pro 3, egy képjelszós bejelentkezéssel. Ezen fekszik egy Lenovo Miix 2. Az érdekesebb részek jobb oldalt vannak: egy Surface Pro 2 Windows 10-et futtatva. Na de ami ezen fekszik! Hirtelen megítélés alapján egy Lumia 630 vagy 635. Na de annak a kijelzőén, a bal oldalán, az nem a kapcsolatok csempe? Nagyban? VÍZSZINTESEN?!? Vagy micsuda? És az a bazinagy csavar ikon, ugye nem a settings akar lenni? És fekete számmal jelzi a naptár az eseményeket? Mióta? Annyi talány van azon a kijelzőn, és oly kevés a válasz.

Az, hogy a kép el lett távolítva, kimondatlanul megerősíti, hogy nem kamuról van szó, és egy nagyon sebtiben összerakott, tényleg belsős verziót láthatunk. Ezesetben viszont részvétünket nyilvánítjuk ku Vesku iránt, akinek lehet, hogy most ugrott a menő melóhelye a finn Microsoftnál