Forrás:

Major Nelson

Larry Hyrb, alias Major Nelson blog posztjában bejelentette, hogy a Windows 10-re elérhető (még aWindows 10 eseményen bejelentett) Xbox alkalmazás (amiben nem régen kaptunk egy kedves kis körbevezetést is) megkapta első, februári frissítését. Ami viszont az újdonságoknál is fontosabb, hogy az app, csatlakozva az Xbox One rendszerszoftveréhez és az Xbox Music alkalmazáshoz, ezentúl minden hónapban kapni fog egy frissítést, melyet a felhasználók kérései, visszajelzései és javaslatai alapján készítenek el.

Xbox-App-On-Windows-10-Devices

A havi frissítés által sokkal dinamikusabb és igényekhez közelibb szolgáltatások nyújtására képes alkalmazás februári update-jében a következő változásokat hozza:

  • Felső navigációs sáv: az alkalmazás tetején található sáv könnyebb elérhetést biztosít bizonyos szolgáltatásokhoz. (A smiley a feedback funkciót jelzi.)
  • Barátok: a javasolt barátok ezentúl a ‘Javaslatok’ fejléc alatt jelennek meg a Barátok listában. Az ‘Összes mutatása’ gombra kattintva láthatjuk az összes VIP-t és illetve azokat, akiket ismerhetünk valahonnan. Továbbá egyszerűen kereshetünk barátokat a Barátok keresődobozba gépelve, akár a gépelés befejezése előtt is.
  • Beállítások: alkalmazás illetve befejezés gomb lett hozzáadva a beállításokhoz.

A frissítés minden Windows 10 felhasználó számára elérhető a (béta) Áruházból. Telepítése után a verziószának 2.2.1502.02017-nek vagy magasabbnak kell lenni (ez a Beállításokban ellenőrizhető).

Habár az update nem volt túl bőkezű, az a tény, hogy minden hónapban újat kapunk meglehetősen pozitív, hiszen így hamar tudnak majd reagálni a visszajelzésekre. Mire a Windows 10 hivatalosan is elérhető lesz, az app már talán minden gyermekbetegségét elhagyja.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA hét képei – 2015. 7. hét
Következő cikkWindows 10 Technical Preview for phones – rövid bemutató
Hobbifotós, #WinPhan, másodvonalbeli gamer. Az új dizájnfilozófia megjelenésével egy időben csatlakozott a redmondiak népes támogatói táborához. Vallja, hogy egy telefonnak minden időben tükröznie kell többek között tulajdonosa egyéniségét és pillanatnyi lelki állapotát. Leginkább az entertainment témák érdeklik, menthetetlen sorozatfan, kapcsolata a zenével 'bonyolult'.