Forrás:

WinBeta

Az Outlook.com felhasználóknak írt emailben a Microsoft felfedte azt a tervét, hogy megszünteti a Google Talk és Facebook Chat integrációt az Outlook.com-on. A Google Talk támogatás megszüntetését leginkább azzal indokolja a Microsoft, hogy a Google úgy döntött, nem támogatja tovább a hozzá tartozó protokollt, holott két éve még az volt az egyik legtöbbek által kért funkció. Arról viszont nem történik említés, a Facebook Chat támogatást miért szüntetik meg.

Forrásunk szerint ennek oka az, hogy április 30-adikával a Facebook megszünteti a saját XMPP Chat Protocoljának a támogatását, így onnan kezdve a chat funkció leáll az Outlook.com-on. Ugyanakkor a Microsoft állítása szerint a változás nem fogja érinteni a szintén integrált Facebook és Google kapcsolatokat.

Úgy tűnik, a lépés valóban elkerülhetetlen, és nem valami egyéb, titokzatos oka van. A régi csetes időkkel szemben a felhasználók ma már inkább kezelik elkülönítve a beszélgetéseiket: speciális célokra speciális appokat használnak. A szolgáltatások eltávolítására várhatóan a következő hetekben kerül majd sor, addig is a Microsoft a Skype-ot ajánlja, mint megoldást.