Új fájlkezelő alkalmazás a Windows 10 for Phone-ban

0
Forrás:

WinBeta

A Microsot egy új beépített fájlkezelő alkalmazást tervez kiadni a Windows 10 for phone megjelenésével, amely a most Windows Phone 8.1-hez elérhető „File” alkalmazást lesz hivatott leváltani. Funkcióiban nem sokban fog különbözni az új fájlkezelő a jelenlegitől, de egy teljesen új felhasználói felülettel érkezik majd.

hamburger menü

Nézzük, mit lehet tudni erről az új felhasználói felületről. Megjelenik az úgynevezett hamburger menü, amelyre kattintva egy lenyíló listát fogunk látni. Ebből a listából közvetlenül elérjük majd a különböző tárterületeinket, beleértve az SD kártyák tartalmát is, és a nemrég használt fájlok listáját szintén ugyanitt láthatjuk.

navigation panel

Az egyes könyvtárak áthelyezése is lehetségessé válik, ami furcsa módon a jelenlegi „File” alkalmazásban nem létező funkció. Ezen kívül tudjuk majd módosítani a nézetet, így láthatjuk majd a telefonunkon lévő tartalmat akár lista-, akár ikon nézetben is.

Egy fájlra kattintva a hagyományos módon, a megfelelő telepített alkalmazásban nyílik majd meg a tartalom. Ha azonban az adott fájlhoz nincs elérhető alkalmazás a telefonunkon telepítve, akkor az Áruházban kereshetünk számunkra szükséges applikációt.

Ezen kívül, lehetőségünk lesz több fájl egyidejű kijelölésére, másolására, áthelyezésére és törlésére is, ahogy az egy mai fájlkezelő alkalmazástól elvárható. Továbbá megjelenik majd egy „Up” – fájlstruktúrában, illetve könyvtár hierarchiában fölfelé léptető – gomb, aminek sok felhasználó örülhet.

menü

Sajnos továbbra sem lesz mód arra, hogy a felhasználók hozzáférjenek a rendszerfájlokhoz, mint a Windows asztali verziójában, de lehetőségünk lesz fájlok feltöltésére közvetlenül a fájlkezelőből egyes alkalmazásokon keresztül. A közelgő Technical Preview megjelenését követően, amiben várhatóan ez az új fájlkezelő is jelen lesz már, a Microsoft az egyes rendszerfrissítésekkel ezt az alkalmazást is bővíti majd újabb funkciókkal várhatóan, amit nagy izgalommal várunk.