Újabb, a Windows 10 telefonokra szánt verzióját bemutató képcsokor szivárgott ki, ezúttal viszont mélyebb betekintést nyerhettünk a rendszerbe. Habár az okostelefonokra telepíthető technikai előzetes már nincs olyan messze, mindig érdemes figyelni, hogy mi várhat a vállalkozó kedvű tesztelők hadára, s különösen azokra, akik már tűkön ülve várják a frissítés elérkezését.

windows-10-phones-leak-keyboard

A Microsoft nem szabja át annyira a kezelőfelületet, mint az a Google tette a legutóbbi „Lollipop” kódnevű Android frissítésben a material designnal, de azért itt is akadnak említésre méltó változások, úgy, mint pl. a billentyűzeten fellelhető új funkciók, s a kijelző méret függő viselkedés. A nagykijelzős telefonokon való gépelés sok felhasználónál a lehetetlen küldetés kategóriáját képviseli a helyzet kényelmetlensége miatt, főleg egy kézben tartva az eszközt. Mindezt felismerték a cégnél, és készek változtatni a kialakult helyzeten, sőt a hangalapú szövegbevitel ikonja kikerült a billentyűzetre is. Hm, ez igen jónak tűnik eddig.

windows-10-phones-leak-voice-recording

Ezen kívül egy hangfelvevő alkalmazással is gazdagodott a rendszer, mely igazán egyszerűvé teszi a hangrögzítést, és a felvétel megosztását e-mailben vagy OneDrive-on keresztül. Még mielőtt megkérdeznétek: Nem támogatja a hívás közbeni hangrögzítést, legalábbis nagyon úgy tűnik, ugyanis amikor telefonálni szándékozol, a program nemes egyszerűséggel leáll.

windows-10-phones-leak-alarms

Aztán itt van az Ébresztőóra applikáció is, mely az új Windows asztali gépes verzióján látott alkalmazáshoz hasonló lett. A Windows 10 megjelenésével nem csak a számítógép-használók számíthatnak sok újdonságra, de a telefonok tulajdonosai is.

A vállalat feltehetőleg valamikor ebben a hónapban fogja kiadni a Windows 10 előzetesét mobileszközökre is, ugyanakkor az még nem teljesen világos, hogy mely készülékek lesznek alkalmasak a korai tesztverzió futtatására. A Microsoft legutóbb azt nyilatkozta az ügyben, hogy az összes Windows Phone 8-at futtató készülék frissíthető lesz az új rendszerre.

windows-10-phones-leak-apps

windows-10-phones-leak-explorer

windows-10-phones-leak-start

windows-10-phones-leak-wallpapers

MEGOSZTÁS
Előző cikkMakrofotózás
Következő cikkA hét képei – 2015. 6. hét
Informatikus-tanonc. Erősen anglomán beállítottságú, emellett irodalom és sorozatrajongó. Az évek során sok platformot megjárt, sok rendszert kipróbált, de végül mindig a Microsoft megoldásaiban találta meg amit keresett. Jelenleg egy HTC 8X és egy Asus Transformer Book T100 boldog tulajdonosa. Érdeklődik a programozás iránt, főként C#-ban szeret fejleszteni.