Forrás:

Techradar

Úgy tűnik a Microsoft meglovagolva a Surface Pro 3 sikerét kicsit előrébb próbál lépni a piacon és az eddigiekben már beharangozott 12″-es Surface Pro 4 mellett, piacra dobnak majd egy nagyobb 14″-es verziót is a hybrid gépből. Talán ez is egy válaszreakció az Apple iPad Pro hasonló kategóriás, pletykákból jól ismert készülékére.

A hír egy kínai hírportálon jelent meg, ami megemlíti még, hogy várhatóan mind a 12″-es mind a 14″-es tábla 2160×1440-es felbontású kijelzővel lesz kapható, ahogyan a Surface Pro 3 is. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a kijelző felbontás tehát marad.

Az említett forrás szerint, a Microsoft az Intel Haswell i5 és i7 helyett várhatóan, az Intel Core M Broadwell processzor családját építi majd be, ezzel létrehozva egy teljesen passzív, azaz hűtés nélküli, zajtalan készüléket.

Néhány szót ejtenek arról, hogy 8 vagy 16 GB memória kerülhet a szörnyetegbe, a maximum 1 TB tárhely mellé.

Akár lehet hinni ezeknek a pletykáknak, akár nem, abban biztos vagyok, hogy a Microsoft konyhájából egy olyan új készülék kerül majd a piacra, ami minden szempontból innovatív és úttörő lesz a maga nemében. Személy szerint nagy izgalommal várom a további híreket.