A Microsoft adott némi ízelítőt a Windows 10 játékélményéről a GDC-n tartott előadásában, melyben egy Microsoft-os játékot (az ingyenes Fable Legends) és egy teljesen független játékot (Goat Simulator) demózott Windows 10-e környezetben.Xbox-App-On-Windows-10-Devices

A Game Developers Conference-en elhangzott “Gaming Consumer Experience on Windows 10” című paneljét elérhetővé tette mindenki számára a Microsoft a Channel 9-on keresztül. Az előadó, Bill Schiefelbein végigvezet minket, miként is képzelték el, hogy az új Xbox app legyen a játékosok közösségi hálójának központja. A játékosok ezentúl találkozhatnak minden Windows 10-es társukkal, platformtól függetlenül (telefontól konzolig) az új alkalmazáson keresztül, vagy egyszerűen szűrhetik barátaikat eszközök szerint is.

Leaked-Windows-10-Consumer-Build-Shows-Xbox-App-for-PC-467479-18

Habár a jelenlegi előzetes is tartalmazza az Xbox alkalmazást, sok promózott funkció csak a későbbiekben érkezik meg. Ezek közül a legfontosabb talán a Game DVR szolgáltatás, ami szinte teljesen azonosan működik, mint az Xbox One-os társa. Ezt Goat Simulator-ozás közben mutatta be a presenter, mint láthatjuk játék közben elindíthatunk egy felvételt, aminek eredményét másokkal is megoszthatjuk az interneten keresztül. Fontos tudnivaló, hogy ez csak PC-ken fut majd, tehát semmilyen mobil eszköz nem lesz képes rá az alkalmazás megjelenésekor (persze a jövőben elképzelhető a funkció bővített elérhetősége, bár kérdéses a gyakorlati haszna).

A másik fontos szolgáltatás, amit demóztak a videóban a Game Bar, mely bármely Windows 10 alatt futtatott játék esetében működik. Ez a játékosnak lehetővé teszi képernyőképek gyors készítését, felvételek elindítását és értesítések fogadását.

Nektek mi a véleményetek az új Xbox app funkciógazdagságáról?