Forrás:

techradar, Neowin

Az idei MWC-re a Microsoft kiadott egy maréknyi új funkciót, az Office érintésvezérelt változatához. A legtöbbjük csupán egy kis felületi kozmetika, ami közelebb visz minket a végleges verzió táblagépes és telefonos kinézetéhez.

office-touch-970-80

A Microsoft igyekszik rámutatni, hogy az Outlook már sokkal több lesz, mint egy egyszerű levelező alkalmazás, hiszen gyorsan és zökkenőmentesen integrálódik majd a Office többi alkalmazásssal, mint a Word, a PowerPoint vagy az Excel.

Eközben az Excel is kapott egy olyan frissítést, amivel alkalmazkodik bármilyen platformhoz és így mindig a legjobbat képes nyújtani adott hardveren; legyen szó akár a kiegészítő beépülőkről, akár az intelligens görgetésről, ami megkönnyíti az adatok bevitelét. A felhasználók képesek lesznek lecserélni a szalag – angolul ribbon – menüt egy úgynevezett Palettára és minden funkció aszerint lesz elérhető, hogy milyen eszközön használják.

office_on_windows_phone3_story

Két teljesen új funkció is érkezett. Az egyik az úgynevezett „Insights”, ahol a felhasználók szavakkal és kifejezésekkel kereshetnek, a találatok pedig az internetről érkeznének, de nem a hagyományos, hanem kontextus függő formában. A másik a „Tell Me”, ami utasítások keresését és létrehozását teszi majd lehetővé. Például, ha a felhasználó arra keres majd a Word használata közben, hogy „táblázat létrehozása”, akkor ennek megfelelően kap egy találati listát, hogy hogyan hozhat létre, illetve hogyan illeszthet be táblázatot, az adott dokumentumba.

Várhatóan 2015 második felében fog elérkezni a felhasználók számára elérhető formában egy újabb frissítés a Microsoft irodai alkalmazáscsomagjához. Addig is igyekszünk figyelemmel kísérni a friss híreket.