A nemrég kiszivárgott Windows 10 10036-os build (sajnos a mindenhol felbukkanó build főverziója ugyanez, ám régebbi) meglepő újdoonságot hoz a Windows 10, és általában a Windows frissítésekbe. Amint kiemelt képünkön látható, eddig szokatlan új választási lehetőségek jelentek meg, melyek a következők:

  • download apps and OS Updates from multiple sources to get them more quickly (alkalmazások és rendszerfrissítések letöltése több forrásból).

Ha ezt bekapcsoljuk, két új opció jelenik meg:

  • download apps and OS updates from Microsoft and PCs on my local network (alkalmazások és rendszerfrissítések letöltése a Microsofttól és a helyi hálózatom pécéiről);
  • download apps and OS updates from Microsoft, PCs on my local network, and PCs on the internet (alkalmazások és rendszerfrissítések letöltése a Microsofttól, a helyi hálózatom pécéiről, és az interneten levő pécékről);

Izgalmas új opció lesz, ha a Microsoft tényleg engedélyezni fogja az elosztott Windows 10 frissítéseket (distributed updates). Mindenkinek jobb lenne, hiszen a Microsoft szervereire jóval kisebb terhelés jutna egy-egy combosabb frissítés kiadásakor, a felhasználók pedi gyorsabban, és lehet, hogy hamarabb is kapnák meg ezeket. A redmondiakról a végén ismét kiderülhet, hogy valójában egyáltalán nem ellenségei az utóbbi évtized közösségi újításainak, csak éppen egy „picit” lassan építik be a saját rendszereikbe.