Forrás:

WMPoweruser

Megérkezett a talán legjobban várt OneDrive zenetárolási szolgáltatás (OneDrive Music Locker). Az Xbox Music a világ egyik legnagyobb zenei katalógusa, ami elérhető táblagépeken, számítógépeken, telefonokon és Xbox-on egyaránt. Mostantól saját zenéinket is hallgathatjuk, ha a OneDrive tárhelyünkre feltöltjük őket. A feltöltést követően elég, ha valamelyik készülékünkön elindítjuk az Xbox Music alkalmazást és láthatóvá válnak a feltöltött MP3 fájljaink, amiket szabadon hallgathatunk bármerre is járunk. Ha valaki rendelkezik Musci Pass előfizetéssel, az további 100 GB tárhelyet kap a OneDrive-jához, így tovább bővítve az elérhető kapacitást. Technikailag nem sok teendőnk van. Az Xbox Music alkalmazás első indítása után egy Music mappa jelenik meg a OneDrive-unkon, és ebbe a mappába közvetlenül, vagy az Xbox Music weboldalán keresztül tölthetjük fel a meglévő zenéinket.

A dolog egyetlen szépséghibája számunkra az, hogy a szolgáltatás jelenleg csak a következő országokban érhető el: Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Mexikó, Hollandia, Új-Zéland, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság és az Egyesült Államok

Bennfentes tippek szerint, ha átállítjuk a telefonunk régióját Egyesült Államokra, akkor itthonról is használhatjuk ezt az „OneDrive Music Locker”-t.