Az Egyesült Királyság-beli fejlesztőcsapat, a Freeman Apps bejelentette terveit egy cyberpunk-témájú játék, a Transparent Machines elkészítéséről, melyet Windows 10-re és Xbox One-ra adnának ki, a Microsoft [email protected] programjának keretében.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/rVXcRqxhrvQ”]

Ez az egyik első a kifejezetten Windows 10-re bejelntett játékok között, ezért alapból már egy picit több figyelmet érdemel a cím. De a Freeman Apps meghatározása is figyelemfelkeltő: “lopakodó akció-kaland logikai játék”. Talán a mellékelt szöveg sokat segíthet ennek az értelmezésében!

Tehát a játék a jövőben játszódik, ahol szinte mindenki egy titkos szervezet hatása alatt van, ami mindenkiről mindent tud. Mi ezzel szemben álló aktivisták vagyunk, akik ellen a rendszer nagy erőkkel lép fel. A fő célja a játéknak a diktátor, Vincoeril’e Denorio megbuktatása. A játék alapötletét az NSA-s botrányok illetve a Facebook és a Google adatkezelési irányelveinek visszásságai ihlették.

Sajnos annak, akinek a játék nagyon megragadta volna a fantáziáját, még sokat kell várnia, hiszen az első tervek szerint valamikor 2016 első félévében jelenik majd meg a cím. De addig is, oszzátok meg velünk, ti mennyi realitást találtok benne?