Egyre-másra fedeznek fel újabb funkciókat a Windows 10 10036-os buildjében, amiről első látásra még azt hittük, inkább csak ráncfelvarrás lesz. A legfrissebb újdonság annak az überkúl funkciónak a csiszolása, amit a Windows 10 beharangozásakor Continuum fantázianéven mutattak be. Akkor még arról volt szó, hogy ha valaki hibrid (más néven 2in1) pécét használ, akkor a rendszer külseje automatikusan megváltozik attól függően, éppen tabletként vagy laptopként használja az eszközt tulajdonosa.

A funkció aztán Tablet Mode néven már a 9926-os buildbe is belekerült, ám ott az értesítési központban a kis kezünkkel kell váltani a két üzemmód között, nem is használom soha, mert mindig megfeledkezem róla. A Windows 10 10036-os build legfrissebb verziójában viszont ez már beépült a Beállítások közé, ahol egy kis kapcsolóval beállíthatjuk az automatikus váltást, jobban mondva a lehetőségét, ugyanis utána három lehetőség közül választhatunk:

  • nem kérünk értesítést, és maradjon is az aktuális módban;
  • értesítést kérünk, amit jóváhagyhatunk;
  • nem kérünk értesítést, automatikusan váltson.

Az első kicsit logikátlan, hiszen éppen azt kapcsoltuk be, hogy lehessen váltani, de ez legyen a legkisebb problémánk, a lényeg, hogy ez a várva várt funkció is olyan lesz, amilyennek eredetileg hirdették, és amit elég sokan vártak azóta.

MEGOSZTÁS
Előző cikkEgymástól tölthetjük a frissítéseket Windows 10-ben?
Következő cikkÚjabb funkciók a Windows 10 for phones 8.15.12521 -es buildjében
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.