Az utóbbi időben a Microsoft sok szolgáltatását nevezte vagy pozicionálta át egységesítési szándékkal. Ennek eshet “áldozatául” az Xbox Video áruháza is.

A Windows 10 Preview-t futtató felhasználók már észlelhették a változást az új, univerzális Áruházban. A fejlécen az alkalmazások és játékok kategóriák mellett megjelent a ‘filmek és TV’ is. Egyelőre ez a szekció még nem üzemel, de a Microsoft állítása szerint hamarosan, még a hónap vége előtt feláll a rendszer.

Sajnos, mint látszik a tartalmak továbbra is csak azokból az országokból lesznek elérhetők, ahonnan az Xbox Video-n keresztül is, így Magyarországon egyelőre nem válnak ezek is megvásárolhatóvá, habár talán az új áruházba kerülés idővel maga után vonja a piac bővítését is.

A különböző platformok (Windows, Windows Phone és Xbox) összevonásával az Xbox Video és esetleg Music egy áruházba vonása komoly kihívásokat jelenthet a Microsoftnak, de szerintem sok energiát spórolnak meg majd a felhasználóknak vele. Ezen kívül külön pozitívumnak találom azt is, hogy már a tesztidőszakban megtörténnek ilyen technikai intézkedések, így elkerülve a kiforratlan, gyermekbetegségeitől szenvedő rendszer piacrakerülését.