Jól olvastad! A Microsoft legnagyobb játék franchise-a új taggal bővül, melyet az Xbox egyeduralma után végre PC-n lehet élvezni és ami a legjobb az egészben, hogy mindezt ingyen. Persze sajnos, itt nem ér véget a történet. Az ördög a részletekben bújik meg és jelenleg erre a részletre a ‘hol jelenik meg’ kérdés világít rá. Mert a válasz, hogy ‘csak Oroszországban’…

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/612_qzVHRQg”]

Habár a redmondiak a Halo 5: Guardians új kampányával vannak elfoglalva, azért egy hivatalos, bár rövid blogbejegyzésban elejtették, hogy 8 év után újra érkezik Halo PC-re. A címet a Innova Systems és a Saber Interactive készíti (az utóbbi több Halo-ban segédkezett, például a Master Chief Collection-ben is). A Halo Online modellje sokban hasonlít a Fable Legends modeljéhez, de sokban el is tér attól (például a cross-platform funkciók hiányában, hiszen ez nem fog megjelenni Xbox-ra).

A játék érdekessége, hogy azt a Halo 3 motorjára építik rá, így az alacsonyabb képességű gépeken is el tud majd futni. Még márciusban elkezdődik a zárt béta, de csak orosz piacokon dolgoznak egyelőre. Először az oroszországi tesztekből szeretnének minél több következtetést levonni, nem tudni, hogy mikor lesz elérhető más régióban is, de nem zárkóznak el a nyitástól. Nem mellesleg a hivatalos kiadás dátuma sem tisztázott még.

Ti mit szóltok az új Halo ilyen hirtelen bejelentéséhez? Hogy tetszik az új cím?