A Fable sorozat következő darabja, a Fable Legends már a bemutatókor sokak fantáziáját megmozgatta, de nem is olyan régen, az Xbox-szal közös multiplayer bejelentése a Windows 10-es verziót újra előtérbe hozta. Ezek után már nem is jöhetett volna más, csak a nagy dobás: a Lionhead Studios Microsofttal közös közleményében kijelentette, hogy mivel a legfőbb céljuk a játékosok legszélesebb rétegét elérni, ezért azt mindenki számára elérhetővé tenni, ingyen! Lássuk ez mit is jelent pontosan!

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/FAzpP0lSrEc?rel=0&controls=0&showinfo=0″]

Minden free-to-play játéknál felvetődik a kérdés, hogy mégis mennyire ingyenes? Persze némileg a Fable is csal, hiszen lesznek vásárolható tartalamak, de a játék teljes valójában élvezhető lesz, egyetlen forint kifizetése nélkül is. Lássuk, hogyan foglalták össze az ingyenesség érvényességét a fejlesztők!

Nyitott

A játék mindenféle kiadás nélkül végigjátszható, a legelejétől a legvégéig. Tehát az egész történet és minden küldetés elérhető lesz bármilyen fizetés nélkül.

Fair

Minden tartalom, ami befolyásolja a játék lefolyását, ingyenesen, a játékban szerzett jutalmak alapján elérhető lesz.

Nagylelkű

A fejlesztők célja egy nagy és boldog közösség létrehozása. Ennek megtartása érdekében a játék folyamatosan fog frissítéseket kapni, hogy sose unjuk meg.

A játéknak tehát két fizetőeszköze lesz: az ezüst, melyet a teljesítmény után kapunk illetve az arany, melyet rendes pénzért lehet venni. Minden, ami a hősöket vagy a szörnyeket erősebbé teszi meg lehet majd venni mindkét fizetőeszközzel.

A hősök

A Fable Legends sok hőssel fog érkezni, akik közül néggyel mindig ingyen lehet játszani. Mivel ez a négy folyamatosan változni fog, ezért mindenki minegyiket kipróbálhatja majd. (Az egyes hősökhöz tartozó elért eredmények elmentődnek és ha újra elérhetővé válik az adott hős, onnan folytathatjuk, ahol abbahagytuk.)

A hősöket meg is lehet venni (aranyért vagy ezüstért) így azok ezentúl mindig elérhetők lesznek.

Szerintem ez egy nagyszerű hír, hogy 2015 egyik legjobban várt exkluzívja ingyen elérhető lesz Xbox One-ra és Windows 10-re is, alapjában véve fogja megváltoztatni a Microsoft stratégiáiról alkotott elképzeléseinket. Ti mire fogjátok letölteni? XB1, PC vagy akár mindkettő?