Forrás:

WinBeta

Újabb képernyőképek szivárogtak ki a hamarosan várható új Windows 10 for phones verzióról. Ez alapján a felhasználói felületben igen komoly változásokat várhatunk. Amint jól látható, még az állapotjalző sáv ikonjainak egy része is gyökeres fejlődésen mentek át, nem beszélve például az eddigi váltókapcsolókról, amelyek ismerősek lehetnek azoknak, akik a Windows 10 10036-os buildjének képernyőképeit nézegették.

A felület változásai persze nem mindenkinek fognak bejönni, ugyanakkor az asztali és a telefonos verzió felületének egyre erőteljesebb hasonlósága egyáltalán nem logika nélkül való, hiszen a két rendszer a Windows 10 eljövetelével már szinte azonos lesz, az alkalmazások fejlesztése sem lesz különálló, miért pont a felületük különbözzön.

UHZK4H4V

A legmarkánsabb változás a már említett állapotjelző sávban történik, ahol az eddigi „tele” ikonokat a Windows 10-ben felváltják a „wireframe” (kb. körvonalas) ikonok. A fenti képek a Messages (Üzenetek) és a People (Kapcsolatok) alkalmazásokból valók. A Microsoft pont az új Messages appot demózta eddig előszeretettel, és hamarosan az Insider program résztvevői is meg fogják kapni. A kiszivárgott képernyőképek (és az első Preview érkezése eltelt nem túl kevés idő) alapján legalábbis talán lehet reménykedni, hogy hamarosan tényleg fog érkezni az új verzió.

MEGOSZTÁS
Előző cikkIdén is lesz 1app!
Következő cikkEgymástól tölthetjük a frissítéseket Windows 10-ben?
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.