A nagyobb IT cégek elképesztő összegeket tudnak áldozni a kutatás-fejlesztés oltárán, és persze ezeknek a pénzeknek igen masszív hányada látszatra csak kidobott pénz. John Doe a svarnetiai osztályon kitalálja, hogy mi lenne, ha dobszóval is lehetne azonosítani magunkat (látszik, hogy már a következő hír jár az agyamban), az R&D-től valaki lefejeli az asztalt, akkorát bólint a zseniális ötletre, és máris ebbe ölik az elnökök arcmását hordozó papírdarabokat ahelyett, hogy a rövidebb utat választanák, aztán vízzel szépen leöblítenék és mehet vissza a fedél.

Egy rendes cég úgy működik, mint az Apple. Vagyis ráfókuszál egy témára, belefeccöl 5 egység R&D-t (K+F), amiből 7,5 egység a board meggyőzése arról, hogy az iMalom nem eleve halva született ötlet, 1 egység megy arra, hogy Ive flat vizet tervezzen az iMalom alá, 6 egység megy a gyártásra és végül 90 egység annak elmagyarázására, miért elképesztően nagy jóság, ha van iMalmunk, és miértebben mégebben elképesztőbben nagyobban jóságabb, ha van a kutyánknak is. Mármint kettő. Ha csak úgy otthon van. Mert útra még négy kell. Akik 2015-ben eladnak egy eszközt, amiben 480p-s webkamera van, azoknak ez semmiség.

A Microsoft viszont nem rendes cég, erről egyre inkább meg vagyok győződve. Ha a fent emlegetett iCég találta volna ki a Bandet, akkor nem az lenne a hír, hogy már nem csak az Államokban lehet kapni egyes vasárnapokon 1 óra és 1 óra 0,6 másodperc között, hanem éppen az iSiriusi közösségnek adnák el. Ahogy a tesztünkből is kiderülhetett, a Band ilyen kevés ráfordítással sem rossz cucc – még ha a ráfordított idő csekélysége miatt nem is hibátlan – ehhez képest kevesebbet gyártottak belőle, mint amennyit egy jóravaló cég a dolgozóinak szétszór repinek.

Azóta szerencsére rájöttek, hogy ha véletlenül is, de nagyon belenyúltak a tutiba. Vagy csak így szállnak le a bicikliről vírusmarketingeznek. Igazából mindegy. Most végre valaki ráeszmélt odaát, hogy eladható terméket sikerült csinálniuk, ezért a Microsoft hivatalos blogján tegnap bejelentették, hogy egy merész lépéssel az egész világon piacra dobják, egyelőre csak 500 millió példányban Angliában is kapható a megfelelő online boltokban a Band,. A bejegyzés kedvenc mondata számomra az, amelyik így szól: „izgalmas volt figyelni az októberi bemutatkozás óta érkezett vásárlói visszajelzéseket.” Értsd: amíg mások ebben a helyzetben pánikszerűen eladtak volna, ők csücsültek és nézték az izgalmakat. Konkrétan a fél világ mészárolná halomra a felmenőit egy példányért venné, ha lehetne kapni, na de egy igazi redmondi úriember nem spilázza túl a dolgokat.

Öt hónap alatt sikerült eljutni plusz egy országba. Vannak a haladásnak letagadhatatlan mérföldkövei.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA MiBand Tracker bétaverziója már mindenki számára elérhető
Következő cikkMegszámoltuk: 83 ikon frissült a Windows 10 10036-os buildben
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.