Eddig az Office 2016-ról csak kiszivárgott képeink voltak, illetve iPodra volt próbaverziója, mostantól azonban teljesen hivatalosan le lehet tölteni Windowsra is a Microsofttól. Ehhez jelentkezni kell a cikk alján levő linken, kitölteni pár adatot (ezek között céges adatok is vannak), majd telepíteni egy scriptet, ami után le tudjuk tölteni magát a szoftvert. A hivatalos tájékoztató szerint ez egy korai próbaverzió, amely nem tartalmazza az összes funkciót, amitaz Office 2016 végleges verziójában benne lesz a valamikor idén esedékes megjelenésekor. A letöltéshet a Microsoft Transfer Manager nevű programra lesz szükség, ennek a linkje is megtalálható a cikk alján (Update: hiányzott a link, pótoltuk, elnézést kérünk a hibáért!).

Az Office 2016-tal egy időben a Microsoft útjára indította a Skype for Business tesztverzióját is, amely mint azt tudjuk (aki nem tudta, annak megírtuk), eredetileg Lync néven futott. Annak kipróbálásához a másik linken kell bejelentkezni a Microsoft Evaluation site-on, vagyis a terméktesztelésre szakosodott oldalán, onnan kezdve a telepítés menete hasonló. A végleges verzió áprilisban várható, tehát túl sok funkció ebből már nem hiányozhat. Kinézetre, mint az alábbi képen is látható, a mostanra megszokott új Skype látványt nyújta, azonban integrálható az egyéb Office alkalmazásokkal, és persze tudja azt, amit a Lync.

Skype-for-Business-Get-Ready-1_0

[symple_button url=”https://transfers.ds.microsoft.com/ftm/default.aspx?target=install” color=”teal” size=”default” border_radius=”3px” target=”blank” rel=”nofollow” icon_left=”download” icon_right=””]Microsoft Transfer Manager[/symple_button] [symple_button url=”http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=528801″ color=”orange” size=”default” border_radius=”3px” target=”blank” rel=”nofollow” icon_left=”download” icon_right=””]Office 2016 Preview[/symple_button] [symple_button url=”http://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-skype-for-business” color=”blue” size=”default” border_radius=”3px” target=”blank” rel=”nofollow” icon_left=”download” icon_right=””]Skype for Business[/symple_button]