Megjelenik a külső USB-s eszközök támogatása a Windows 10 for Mobile-ban

0

A napokban zajlik Kínában az úgynevezett „Windows Hardware Engineering Conference”, ami magyarul körülbelül annyit jelent, hogy Windows Hardvermérnöki Konferencia. Ezen az eseményen a Microsoft néhány újabb részletet mutatott be a Windows 10 for Mobile USB kezelésének hátteréről.

A Windows 10 for Mobile támogatni fogja a „C” típusú USB szabványt, ami méretben nem tér majd el az „A” típusú ma is használatban lévő elődtől, de több energiát képes leadni a rá csatlakoztatott eszközök számára és több új funkciót támogat majd.

Emellett kiderült, hogy a Windows 10 for Mobile támogatja majd a külső USB-n csatlakoztatható perifériákat, mint az egér vagy a billentyűzet, a külső háttértárakat, valamint az új csatlakozó képes lesz majd hang ki- és bemenetként is viselkedni.

USB-for-mobile-WIndows-10

Ez az úgynevezett „USB Dual Role”, vagyis kettős USB szerep, azt jelenti, hogy a telefonunk továbbra is tud csatlakoztatott eszközként viselkedni, de ugyan azon a porton, vagy magyarul csatlakozón, keresztül képes lesz kezelni külső eszközöket is.

Elképzelhető tehát, hogy 2015 második felében egyre szélesebb körben kezdenek majd terjedni az USB-C típusú eszközök a piacon.