Az új mobiltelefonok mellett a Microsoft bemutatta a mobil Windows 10-zel érkező új Office-t is. Az új programcsomag, amely már teljesen optimalizált kis képernyőkre, az Outlookkal együtt lesz előtelepítve a Windows 10-es telefonokon – ahogyan az eddigi verziókon is, csak Outlook nem volt még.

windows-phone-outlook
Az új telefonos Outlook

Az Outlook már szinte ugyanazt fogja tudni, mint az asztali verziója, tehát nem egyszerűen csak egy integrált levelezőprogramot fogunk kapni, hanem naptár funkciókkal is fel lesz vértezve. Ráadásul nem csak képeket, hanem már Office dokumentumokat is lehet majd egyszerűen csatolni, és természetesen rendelkezésre áll majd az Office teljes szerkesztési repertoárja is. Emellett az új Outlook – lévén mégis csak érintőképernyőre készült verzió – támogatni fogja a gesztusvezérlést, és ezek a gesztusok testreszabhatók is lesznek.

windows-phone-office-mwc15
És az új Excel

Természetesen annak is ajánlott lesz az Office, aki nem elsősorban levelezésre használja, például az Excel új verziójáról is sok jót mondanak. És ha valakiben esetleg felmerülne a kétség: nem, nem kell érte fizetni,