Forrás:

Neowin

Nemrég tweetelte ki Gabe Aul, hogy a Microsoft megpróbálja felgyorsítani az úgynevezett gyors kör Windows 10 build kiadási tempóját, ugyanakkor már jó ideje nem jött semmi új, és ezen a héten sem fog. Ez persze nem azt jelenti, hogy a redmondi srácok ne dolgoznának az ügyön, bizonyíték rá a mostanság kiszivárgott jó pár videó és képernyőkép (ezek hamarosan).

A Windows 10 10036-os buildje egyre több helyen bukkan fel ilyen-olyan hírekben, mi is tettünk már ma ki videót a telepítés egy fázisáról, és ezekből az látszik, az előző buildhez képest meglehetősen sok újdonság várható. Amiről most szó lesz, az tulajdonképpen nem egy nagy ügy, ám egy olyan UX (user experience, ~felhasználói élmény) hibát javít ki, aminek az eddigi kezelése számomra az egyik legostobább megoldás volt, amit valaha láttam.

w10 wifi
Íme, reményeink szerint így fog kinézni

Windows Vista óta úgy működik a WiFi választás, hogy rákattyantasz jobb lent a megfelelő ikonra, mire megjelenik a környéken befogható WiFi hozzáférések listája, te meg választasz. Windows 8 esetében ennél sokkal kúlabb a megoldás, ugyanis a lista Charm baron jelenik meg. nomármost, Windows 10 esetén már nincs feltétlenül Charm bar, ezért valami észkombájn azt találta ki, hogy ilyenkor a Settings (Beállítások) nyílik meg, azon belül a WiFi szekció, és még azon belül kreáltak egy WiFi választós förtelmet. Érthetetlen és felesleges. Nem vagyok nagy híve az új értesítési központnak, de igazán kerülhetett volna oda ez a funkció, hisze úgy logikus. Nos, úgy tűnik, Redmondban is a homlokára csapott végre valaki, hogy ugyan már, ne a vadrépa egye meg Süsüt, majd (nyilván egy Captain Obviouszsal történt hosszas brainstorming után) végre oda tette a funkciót, ahová az való. Alább nyúlfarknyi videó a nagyszerű újításról.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBefutott a következő Disney Infinity Windowsra, Marvel hősökkel
Következő cikkKép hegyek az új, nem publikus Windows 10 buildről
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.