Forrás:

WMPoweruser

Ma egyszer már foglalkoztunk a Windows 10 for phones legutoljára kiszivárgott 8.15.12521 -es buildjével, ám akkor inkább a külsőn volt a hangsúly – most viszont a funkciókon. Van közöttük egészen nagy meglepetés is (alapértelmezett Microsoft fiók törlése), meg régebb óta reklamált (értesítési LED) is egyaránt. Nézzük szépen sorban!

Értesítési LED beállítások

Windows-10-Phone-Build-Leak-4-620x556
Ott bújik meg a kis hamis

Az Androidban évek óta létező funkció, amely eddig tetszőleges Windows Phone-nal foglalkozó társalgást pillanatok alatt eszeveszett flame-be tudott fordítani, és tessék, megeshet, hogy ez is megérkezik. A fenti képen jól látható, hogy a Windows 10 for phonesban az értesítési módok közé befurakodott a LED is.

Törölhetjük az alapértelmezett Microsoft fiókot

Windows-10-Phone-Build-Leak-1-620x576
Törölhető az alapértelmezett fiók

Talán ez a meglepőbb, hiszen eddig a Microsoft fiók volt minden adatunk alfája és ómegája a Windows Phone-ban. Törölhetőségével egy biztos pont tűnik el az életünkben. Ami biztos, hogy a fiók törlésével (logikusan) az azzal letöltött alkalmazásokat is bukjuk. Szerintem logikus lenne, ha a kapcsolatok is mennének a levesbe, de erről nem szól a fáma. Mindenesetre a hard reset egyik értelme huss, megszűnt.

Szabályozható a mikrofon használata

Windows-10-Phone-Build-Leak-8-620x560
Egyenként állítható a mikrofon használata

Bizony, eddig bármelyik alkalmazás használhatta a mikrofont csak úgy bele a vakviklágba, mostantól itt is rend lesz csapva.

Szabályozható a szinkronizálás

Windows-10-Phone-Build-Leak-7-620x554
És a szinkronizálás is alkalmazásonként hangolható

Szintén az asztali Windows 10-ben (sőt 8.1-ben is) már meglevő funkció, tehát nem úgy lesz, mint eddig, hogy csak úgy szinkronizálunk mindent a felhőbe, hanem egyesével állítható, mit akarunk és mit nem. Ennek pont nem annyira érzem a jelentőségét, de mivel a Windows phone esetében a legértelmetlenebb funkciók követelői mindig azzal hozakodtak elő, hogy jó-jó, tökértelmetlen, de lehessen választani. Akkor tessék, Windows 10 for phones esetében már lehet.