Forrás:

WMPoweruser

A tegnapi nap során a Microsoft hivatalosan is bemutatta a Lumia 640 és Lumia 640 XL készülékeket, az idei barcelonai Mobile World Congress-en. A két készülék nem csak hardverkonfigurációban új a közönség számára, ugyanis mindkettő már a Windows Phone 8.1 Update 2-vel érkezik, ami a rendszer legújabb, közeljövőben megjelenő szoftverfrissítése.

Az egyik leghasznosabb újítás, ami ezzel a frissítéssel érkezik, hogy a telefon beállítások menüje rendezhetővé- és kereshetővé vált funkciók szerint. Például, a vezeték nélküli pont alatt találjuk majd meg ezentúl, az NFC, WiFi és Bluetooth beállításokat. Úgynevezett „jumplist”-ket használhatunk majd a beállítás kategóriák közötti navigációra.

gdr2settings1-620x348

A másik nagy újítás az alkalmazások engedélyeinek kezelése. Innentől kezdve mi magunk tudjuk majd meghatározni, hogy melyik alkalmazásnak, milyen engedélyt adunk a hozzáférésekre. Például, ha rákattintunk majd az üzenetküldő naptárra, látni fogjuk, hogy a WhatsApp-nak joga van az üzenetküldést és a telefon naptárát is használni. Ezeknek az engedélyeknek a kezelése és letiltása nagyon egyszerű lesz.

Ezen kívül, mint ahogy azt mi is megemlítettük korábbi cikkünkben az Update 2-vel érkezik meg a Windows Phone-re a bluetooth billentyűzetek támogatása is.

Várhatóan a Microsoft nemsokára bejelenti hivatalosan a frissítés érkezését és bővebben tájékozódhatunk majd, hogy milyen egyéb újítások vagy hibajavítások érkeznek az Update 2-vel.