Forrás:

WinBeta

Új 7″-es Windows Phone rendszerű telefont mutatott be a Hong Kongi Elektronikai Vásáron a Ramos nevű kínai gyártó. Sajnos a Q7 elnevezésű eszköz, amin Windows 8.1-et láttak futni, nem rendelkezik túl lenyűgöző technikai paraméterekkel. Mindössze 5 megapixeles a hátsó és 2 megapixeles (~6 MBFC*) az előlapi kamera, a mérethez képest nem túl impresszív LCD HD (1280×720p) kijelzővel. A memória 1 GB és a háttértár 16 GB, amely adatok rendben is lennének, ám akár az Adreno 302-es akár az Adreno 203-as grafikus processzorral szerelt verzió kerül bele (de valószínűsíthető, hogy inkább az előbbi), az a HD kijelzőhöz nem lesz túl acélos. Még ez a SoC is elbírt volna egy 8 megapixeles kamerával, tehát legalább az kerülhetett volna bele, mert sajnos ez a telefon a méretei ellenére a teszkógazdaságos kategóriát fogja csak erősíteni. Árról és a megjelenés időpontjáról egyelőre nem esett szó.

A relatív kis piaci részesedés ellenére a kínai piac egyre inkább megnyílik a Windows Phone előtt, egy nemrég közzétett tanulmány szerint az angol és a spanyol után a mandarin kínai a leggyakoribb felhasználói nyelv, és Kína már az elsők között van az alkalmazások letöltésében is.


* 1 MBFC = 0,3 MP.

MEGOSZTÁS
Előző cikkÉrkezhet a limitált Halo 5: Guardians Xbox One kiadás
Következő cikkReklámvideón az új Surface 3
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.