Marty Dillon saját bevallása szerint is Nokia és Lumia rajongó, egyben buzgó gyűjtő is, akinek már most is több, mint 50 telefonja van, és a számuk egyre csak nő. 38 éves, Belfastban él és dolgozik pultosként 1996 óta, és ahogy ú fogalmazott „Nokia telefonokat gyűjtök. Már 61 van.” Igazság szerint annyi van neki, hogy most volt az első alkalom, amikor egy helyre kipakolta mindet. Hősünkkel a Lumia Conversations UK készített riportot.

Lenyűgöző gyűjtemény, de mikor is kezdődött z az egész? „Azután kezdtem el gyűjteni, hogy megvettem az első Nokiámat még a kétezres évek legelején, az utolsót pedig pár hete. Ha lehetne, összegyűjteném mindet.” Az a bizonyos első telefon az azóta legendává vált Nokia 3330-as volt (én a 3210-zel indítottam még a 90-es évek végén), de azóta sok munkát belefeccölt, hogy minél több meglegyen a teljes kínálatból, ahogy fogalmazott: „a legkorábbi Nokiáktól a korai Series 40-en a Symbian 60-on át a mostani Windows Phone-okig. Természetesen Belle-t futtató N8-am is van.”

marty-lumia-fan-02

Miután az elmúlt 15 valamennyi platformjával van tapasztalata, Marty úgy találja, hogy a dizájn a szenvedélyének fő hajóereje, „imádom az olyan korai Nokiák apró dizájn trükkjeit, mint a Nokia 7610 vagy a 7600. Egyetlen más gyártó sem mert kipróbálni hasonlóan őrült dizájnokat akkoriban.”

A Nokiáról a Lumira átállva továbbra is tetszik a dizájn szellemisége? „A Lumia dizájnja szerintem emblematikus. Nincs jobb, mint a polikarbonát ház érzése egy jó képernyővel. Imádom a Nokia 930-asom élénk narancssárga színét, egyszerűen lenyűgöző!”

A dizájn és a gyártás minősége még mindig lenyűgöző, „A Nokia/Microsoft szerelési minősége felülmúlhatatlan, a telefonok stabil és kellemes fogásúak” a kedvence pedig „talán a Lumia 930 az összeszerelés minősége és a csúcs specifikációk miatt is. De azrt szeretem a Lumia 1520 és a Lumia 925 kinézetét is. Az N8 golyóálló érzetet is ad, és annak idején a legkorszerűbb is volt.”

marty-lumia-fan-03

A sok telefon közül most melyiket választanád? Erre azt válaszolja, „ éppen egy Lumia 435-öt használok – ennyiért nem hinném, hogy sok (okos)telefont lehet kapni. A korai Series 40-es telefonok is jóval többe kerültek, és közel sem voltak ennyire jók.”

Minden igazi gyűjtő tudja, hogy a gyűjtemény sohasem lez teljes, ezért kénytelenk voltunk megkérdezni Martyt, hogy mi hiányzik neki. „Szerettem volna egy N-Gage-et, egy Nokia 808 PureView-t vagy egy Lumia 1020-at, persze sárgában. Etek egyre ritkábbak, egyre nehezebb rájuk találni, és egyre drágábbak.”

Íme egy férfi, akit szenvedély fűz mindenhez, ami Nokia és Lumia. No de mi a helyzet nálunk? Akad hasonló rajongó, illetve gyűjtő? Ha igen, kérjük jelentkezzen szerkesztőségünknél, mert szívesen meglátogatjuk és készítünk vele egy riportot!

MEGOSZTÁS
Előző cikkHogyan telepítsük a Windows Phone 8.1 Update 2-t
Következő cikkUTOK de nem ÜTÖK – tabletológia pár szóban
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.