Forrás:

winsupersite

Többen kérdeztétek hozzászólásokban, Facebook kommentekben és egyéb fórumokon, hogy mi a helyzet a Micorosoft Band egyéb platformokon való támogatottságával. Nos, a napokban megjelent egy kis összefoglaló, hogy hogyan is áll most a Band együttműködése Androiddal és iOS-el.

Nemrégiben adta ki a Microsoft a Band szoftverfejlesztői környezetét – azaz SDK-t, ami egy kis vigaszt jelenthet az eddigi támogatottság gyér mivoltára. Bár még mindig nagyobb a Windows Phone platform felőli érdeklődés egyes külső fejlesztők felől, mint az Android vagy iOS vonal irányából. Ezen kívül nyílván több tényező is közrejátszik még a támogatottság szűkösségének magyarázatához.

A Band nagyon – az érdeklődés és a piaci igénytől érthetetlenül ellentétes módon – nagyon kis számban, csupán 30000 példányban jelent meg a piacon a kezdetekkor. A Windows RT korábbi megjelenésével és ezzel együtt látszik, hogy a redmondiak még tanulják a kiskereskedelmi megjelenést és stratégiákat. Ezen felül a Windows Phone és a Microsoft mobilplatform érája még mindig csak a megtisztelő harmadik helyen áll a piaci részesedésben az iOS és az Android mögött. A harmadik ok talán az lehet, hogy a kisszámú eszközmegjelenés következményeként nem sikerült még a hordható eszközök piacából akkora részt hasítania a Microsoftnak, ami elhozhatná a támogatás gyors növekedését.

Persze minden változhat és változik is. Főleg, ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy mekkora az érdeklődés a Band iránt. Az aktuálisan megjelenő újabb készletek rekordidő alatt fogynak el, már előrendelésben is, és csak a napokban jelent meg az eszköz hivatalosan az Egyesült Királyságban is.

Korábban már mi is írtunk több cikket, tesztet, sőt videó tesztünk is volt a Band-ről. Egy két kivétellel, de összességében nagyon pozitív véleménnyel voltunk a Microsoft hordható fitnesz eszközéről. Remélem, beválnak a meglátásaim, és ha a redmondiak kielégítik a piaci igényeket, akkor nagyon szép számban fogyhat majd a Band és egyre több fejlesztő érdeklődése fordulhat majd az eszköz irányába.

Lássuk hát egy táblázatban az alkalmazások és az egyes platformok támogatottságát:

BandiOSAndroidWP