Forrás:

WMPoweruser

A magyar Windows Phone felhasználók Facebook csoportjában (amelybe a hét végén belépett a négyezredik tag) is jónéhányan panaszkodtak, hogy képtelenek visszaállítani a Windows Phone for phones Technical Preview-ról a Lumia 52x telefonjukat, ugyanis az a folyamat közben „téglásodott.” Némi nyomozó munka végén a Microsoft kiderítette, mi áll a jelenség mögött. Úgy tűnik, ezeknek az érintett készülékekenek (természetesen nem az összes Lumia 52x telefonról van szó) valamivel lassabb a háttértára, ezért nem lehetett arra felírni a helyreállító lemezképet. A Microsoft a következőt közölte:

Az derült ki, hogy egyes készülékek képtelenek fogadni a megírandó helyreállító lemezképfájlt. Bizonyos készülékek számára túl nagyok ezek az adatblokkok, és a memóriájuknak a sebességgel is gondja van, amivel ezeket az adatokat írjuk. Emiatt a telepített új szoftver megsérül.

Ahogy feljebb is írtam, nem az összes 52x telefon érintett, azonban a felhasználók nem tudhatják, hogy az övék is ilyen amíg ki nem próbálják. A Microsoft végül frissítette a Windows Phone Recovery eszközt, hogy lassabban és kisebb egységekben küldje az adatokat a telefonokra, szerintük így az érintett telefonok is helyreállíthatók. Egyébként a Windows 10 for phones frissítés ugyanezzel a problémával küzd, ezért a Microsoft továbbra is teszteli az 52x készülék frissítését.

Windows Phone Recovery Tool

Térjünk vissza a helyreállításhoz: vagy újra le kell tölteni a Windows Phone Recovery Toolt, vagy hagyni kell frissülni, és az alábbiak szerint eljárni.

Ha a készülék képernyőjén a vörös Nokia logó látszik, az alábbiak a teendők:

Győződjünk meg róla, hogy a telefon megfelelő kábellel van csatlakoztatva, és az adatkapcsolat mellett töltődik is.

Zárjuk be a Windows Phone Recovery Toolt, indítsuk újra, és hagyjuk letölteni a frissítést, közben persze a szokott módon néhányszor el kell fogadnunk ezt-azt,majd a végén rá kell kattintani „Az alkalmazás indításá”-ra (lásd képeinket). Miután a frissítés sikeresen lezajlott, kíséreljük meg újra a helyreállítást. Amennyiben a szoftver nem ismeri fel a készüléket, kattintsunk „A telefonom észlelése nem történt meg” feliratú gombra, és folytassuk a helyreállítási kísérletet.

Amennyiben a készülék képernyőjén még a vörös Nokia logó sem látszik, ugyanezeket a lépéseket kell megpróbálni. Ezek a készülékek a frissítés egy másik fázisában akadtak el, de elvben ugyanaz a sebesség és adatcsomag méret a problémájuk, tehát elvben ugyangy helyreállíthatók. Akiél ez a helyzet, próblja meg helyreállítani, majd ossza meg velünk az eredményt.

Windows Phone Recovery Tool

Akinek esetleg nincs telepítve, az töltse le a Windows Phone Recovery Toolt, az érdeklődők pedig itt olvashatnak a témáról bővebben, egyelőre csak angolul: Lumia 520/521Devices Unusable After Using Windows Phone Recovery Tool: Please Read.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA OneNote és az új Bing képkereső
Következő cikkOffice 365: 150 MB-ra nőtt az email korlát
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.