A Windows 10 for phone legutóbbi buildje a múlthéten lett elérhető egyes Lumia telefonokra. A Lumia 520, 525 és 526 típusú készülékeken azonban egy elég komoly probléma lépett fel. Azok a felhasználók akik telepítették az előzetes verziót több problémáról is jeleztek a Microsoft felé. Ennek hatására Redmondban az a döntés született, hogy az említett készüléktípusokra szánt teszt verziót egyelőre törlik az elérhető buildek listájából. Így jelenleg a tulajdonosok kénytelenek várakozni, vélhetően a következő build megjelenéséig. Reméljük a nemsokára megrendezésre kerülő build konferencia alkalmával több új információt tudhatunk majd meg a fejlesztés állapotáról. Addig is türelemmel várjuk a friss híreket.

 • Tóth Gábor

  A Windows 10 TP után vissza szerettem volna térni a 8.1-re, szervíz lett a vége… Remélem, meg tudják javítani… 🙁

 • paracelsus

  Azt javasoljuk, hogy elsődleges telefonra senki se telepítse az előzetes verziót.

 • Tóth Gábor

  A szervízből ma kaptam vissza a telefonom, pontosabban egy újat, a régit csak annyira cseszte el a WPRT, hogy főpanel cserére szorult, így egy új telefonnal végződött a meggondolatlan kíváncsiságom… Szerencsém volt, mert -talán az érvényes gari miatt?- kicserélték, szó nélkül. De ezek után én se ajánlom senkinek elsődleges telefonra telepíteni a TP-t!

  • Stephen Peter

   Több helyen olvasom a főpanel-cserét a szervizek részéről, ami szerintem nem más, mint az ‘oldjuk meg minél előbb’ meló. Nyilván nekünk ez tök mindegy (neked lett egy új(?) főpaneled, a szerviz meg lezongorázza a gyárral vagy a Microsofttal), ám mivel én is úgy jártam mint te, csak már garis időszakon kívük, kénytelen voltam mindennel próbálkozni.

   1. Az akksi mindenképpen legyen feltöltve! (Ezt a behalt teló nem tudja megtenni, így jó szolgálatot tehet pl. egy ún. utazó-töltö, melybe minden akksi berakható.)
   2. Mivel a telefon felől nem működik a kommunikáció a gép felé, a flash-drivert nekünk kell leszedni a netről és feltelepíteni a PC-re.
   3. Minden egyes WPRT 1.2.4-es kísérlet előtt akksi ki, majd pár mp. múlva be. A telefont nem kell bekapcsolni, csak a WPRT elindítása után rádugni az USB-kábelt.
   4. A WPRT szinte biztosan nem ismeri fel a mobilt, így nyomjunk a “nem azonosított készülék” szürke gombra. Első esetben a WPRT letölti a másfél gigás’ firmware-t. Miután a program figyelmeztet hogy a telefonunk akksijának töltöttsége legyen több, mint 25%, lépjünk tovább. Egy kis ellenőrzés után megindul a település. (Lila csík a monitoron, plusz a telefon kijelzőjén.)
   5. Majdhogynem 100%-ban a telepítés “Fail” véget fog érni – a lila csík valahol 2/3-nál áll majd le.
   6. USB kihúz, akksi ki-be, WPRT újraindítása (a firmware-t már nem kell letöltenie), újabb próbálkozás a telepítéssel. Ha megfigyelitek, a lila csík minden “Fail” üzenet után kicsit tovább tudott menni. Valakinek a hatodik, nekem az ötödik próbálkozás után sikerült a teljes és tökéletes újratelepítés; 8.1-re – ofkórz.

   Szóval a türelem sikert terem – mert okés a szerviz (jó tudni hogy utolsó lehetőségképp mégiscsak ott megjavítják a mobilunkat), de az a két hét is idő, míg nélkülöznünk kell miatta a telefonunkat.

   • Tóth Gábor

    Köszönöm a hasznos információkat, szerintem sok mindenkinek “életmentő” lehet! Ha a szerviz előtt olvasom, mindenképp megpróbáltam volna.

    • Stephen Peter

     Szívesen – de szerintem alap, hogy megosztjuk a tapasztalatainkat. 🙂 Tulajdonképpen a Microsoft is arra hívja fel a figyelmet, hogy többször próbálkozzunk. Szerencsésebb lett volna ha rögtön leírják, hogy első vagy második alkalommal valószínűleg még nem fog sikerülni a frissítés..