Hiába pletykáltak már egy ideje a dologról, mégis a tavalyi ősz egyik nagy szenzációja volt Microsoft Band megjelenése. Aztán mire kettőt pislantottunk, már sehol se lehetett kapni. Nagyon durva találgatások folytak, hogy egyáltalán mennyit dobtak belőle piacra, még olyan vad számok is felröppentek, hogy teszem azt 5.000. A termék váratlan azonnali népszerűsége és a valószínűsíthető alacsony darabszám hiányterméket varázsolt belőle. Jellemző sztori, hogy egy idő után mindenféle eBay szerű helyeken bukkant fel az eredetileg 200 dolláros termék 300 dollár körüli áron.

Paul Thurrott barátunknak, aki a WinSupersite írója, most súgtak egy számot. Ez szerint a a Microsoft Band első szériája mindössze 30.000 darabos volt. Azóta persze a Microsoft – kicsit lagymatagon, de – elkezdte gyártogatni, pár napig megint lehetett kapni, sőt, ha a hírek igazak, akkor április 15-ödikétől már az Egyesült Királyságban is hozzá lehet jutni, és talán még tovább is, mint két nap.

Mielőtt nekiállnánk gúnyolódni (pedig nagyon kézre esne, hogy úgy mondjam) érdemes bevenni a képletbe azt, hogy a Microsoft mekkorát bukott az első és második Surface szériával, holott egyik sem volt rossz egyáltalán, sőt. Körülbelül 1 milliárd dollár értékben kellett készletetket leírniuk, ami azért már a redmondiaknak sem aprópénz, bár azóta a Surface 3 Pro szép apránként megtermelte ezt az összeget, ha nem is nyereség, de legalább bevétel szinten. Ez alapján nyilván azt diktálta a célszerűség, hogy a következő terméket nem fogják megint azonnal a mélyvízbe dobni, hanem valami kisebb szériával megnézik, milyen a kapás. Hihető elmélet, ugyanakkor nem magyarázza, az első széria Microsoft Band elfogyása után mi tartott ilyen sokáig a következő széria legyártásában.

Amint írja, Paul megkereste a megfelelő redmondi forrást, hogy ugyan mondjon már bűt vagy bát az információról, ám onnan a következő választ kapta:

„A Microsoftnak tarja magát ahhoz, hogy nem teszi közzé a legyártott darabok számát. Láttuk a Microsoft Band pozitív fogadtatását, és továbbra is igyekszünk eljuttatni az vásárlókhoz, amilyen gyorsan csak lehetséges. Múlt hónapban bejelentettünk, hogy a Microsoft Store-okban és microsoftstore.com-n is jelentősen nőni fog a készlet. Szeretnénk arra ösztönözni a vásárlókat, hogy menjenek el a legközelebbi Microsoft Sore-ba, próbálják ki és vásárolják meg a Microsoft Bandet”

Csóváljuk a fejünket, ugyanakkor természetesen szurkolunk annak, hogy végre tényleg folyamatosan lehessen kapni a Microsoft jó ideje legnépszerűbb termékét, amiről nem csak nekünk van jó véleményünk.

MEGOSZTÁS
Előző cikkVideón a Xiaomi Mi4 Windows 10 for Phones Technical Preview-al
Következő cikkWindows 10: mi lesz veled Internet Explorer?
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.