Forrás:

WMPoweruser

Mostanában a Microsoft az alsó és az alsó-közép kategóriában a legtevékenyebb, sorra jöttek ki az olyan telefonok, mint a Lumia 435, a Lumia 532, a Lumia 640 és 640 XL, a Lumia 430 és épp nemrég a Lumia 540. Ezekben a kategóriákban nagy valószínűséggel nincs már megállás, újabb és újabb telefonok fognak érkezni. Na jó, de mi lesz a középkategóriával, és legfőképpen mi lesz a csúcskészülékekkel, mert olyan már egy éve (Lumia 930) nem jött ki egy darab sem, és a felhasználók már erősen elkezdtek zúgolódni.

Több különböző forrásunknál szinte egy időben írtak arról, hogy az a hír járja, a Microsoft a Q3-Q4 időszakban, vagyis a Windows 10 for phones megjelenése után (Q2 vége) egy kicsivel két felső- és két középkategóriás Lumiát szándékozik a piacra dobni. Nézzük akkor, mi várható!

  • Lumia 940 és XL: akárcsak a Lumia 640 esetében, az alap verzió 5″-es, míg az XL 5,7″-es kijelzővel kerülne forgalomba. Emellett 24-25 megapixle körüli hátoldali és 5 megapixeles előlapi kamera várható, bár hogy ezeket mindkettő megkapja-e, vagy – ahogyan a 640 esetében is – az alap verzió nem, azt még nem tudjuk. Várhatóan 3D funkciók is benne lesznek a csomagban, illetve retinaszkenner (micsoda???) és toll támogatás is várható.
  • Lumia 840: 13-14 megapixeles kamera, elöl 5 megapixel, a 830-énál erősebb processzor, és némi változás a kinézetben, illetve 5″-es kijelző.
  • Lumia 740 XL: 5,5-5,7″-es kijelző, és valami a Lumia 840-eséhez hasonló, de nem PureView kamera. Ha egyáltalán lesz ez a típus, illetve ha ez lesz a neve, mert úgy tűnik, ez a legkevésbé biztos a 4 közül.

Amint lesznek frissebb információink, azonnal igyekszünk közzé tenni nektek! A fenti képen látható telefon csak koncepció, a cikkben említett készülékek kinézetéről jelenleg nincsenek információink!

MEGOSZTÁS
Előző cikkVideón a Messaging+
Következő cikkA Microsoft Band és az iOS / Android
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.