A néha GDR2 néven is emlegetett Windows 8.1 Update 2 végül csak be fog futni a telefonokra, holott pár hónapja még nem volt teljesen hihetetlen az a pletyka, hogy a legtöbb készüléknél az Update 1 után rögvest a Windows 10 következik. Az Update 2 a Lumia 640 és 640 Xl telefonokon gyárilag rajta van, a többiek egy részére pedig rá lehetett hekkelni az általunk is közzétett, kockázatos kis trükk segítségével.

A múltkori Update 2 ismertetőnkből azonban kimaradt egy apróság, ami sokaknak nem is olyan apróság. Félig zárójelben ez az apróság a Windows 10-nek is beépített funkciója lesz, igen, a Microsoft támogatja végre a Matroska Video Stream (MKV) videó konténer fájltípust is, ami jó ideje már igen népszerű, az interneten sokan használják több okból is.

mkv copy

A funkcióra a Windows Central egyik olvasója hívta fel a figyelmet, akik azóta ki is próbálták, és tényleg működik. Amikor videót másolunk a telefonra, a rendszer felajánlja, hogy konvertálja azt. Jó néhány formátum esetében ez már nem szükséges egy ideje, a Windows Phone 8.1 Update 2 felhaszálóinak pedig már MKV esetében sem. A konvertálatlan videó szépen bekerül a többi közé bélyegképestül, mindenestül, és persze le is játszható. Akit működés közben is érdekel a dolog, tekintse meg az alábbi videót!