Forrás:

WMPoweruser

Jó ideig úgy tűnt, a Nokia Lumia 520-at az életben nem fogja semelyik másik windows phone-os telefon letaszítani a képzeletbeli trónról, de ha hihetünk Ajey Mehtának a Microsoft indiai Mobil Eszközökért felelős igazgatójának, akkor ez a pillanat is elérkezett. A tettes a Lumia 535, ami átvette a vezetést a Lumia 520-tól.

Egyelőre erről nincs hivatalos adatunk, csak az AdDuplex egy héttel ezelőtti diagramját nézhetjük meg, és tény, hogy bár ott még egy paraszthajszállal az 520 vezetett, de már fej-fej mellett állt a két telefon. Ami nem csoda, mert a jó öreg 520-szal körülbelül egy árban indultak, és az árérzékeny piacokon, mint pédául India és a Brazília, egy ennyire olcsón kínált, elöl-hátul 5 megapixeles kamerával szerelt telefonra gyorsan lecsaptak. Márpedig ez mindkettő erősen fejlődő piac, és a Windows Phone helyzete Brazíliában hagyományosan nem rossz, és most már Indiában sem reménytelen.

A Microsoft bevallottan továbbra is a legalsó árkategóriára koncentrál: „stratégiánkat egyértelműen a megfizethető Lumiákra összpontosítjuk, összesen kilenc telefont adtunk ki a 20 ezer rúpia (kb. 316 dollár) alatti szegmensben„ mondta el Mehta, aki hozzátette azt is, hogy ”Indiában a piac kínálatának 78 százaléka még mindig 12 ezer rúpiánál (190 dollár) olcsóbb telefonokból áll.”

https://i2.wp.com/winmagazin.hu/wp-content/uploads/2015/04/lumia_sells_535.png?resize=696%2C599

A csúcskészülékekről is tett említést, amelyek szerinte fontosak, ám inkább megvárják a Windows 10 második negyedév környékén esedékes érkezését.

„Az emberek meghatározó élményekre vágynak, és fontos, hogy ezeket biztosítsuk számukra. Hiszünk abban, hogy a lehető legjobb élményt biztosítjuk a vásáróknak. Akkor érdemes ezekkel kijönni, ha már a telefonok és a Windows 10 is készen állnak a megjelenésre.”

A Microsoft éppen nemrég jelent meg újra az 5 legnagyobb indiai OEM-nél (hardvergyártó), januárban 4,6 százalék részesedést ért el, és reménykednek, hogy erre a lendületes kezdésre lehet építeni.

A Microsoft most éppen új, nagy kijelzős, középkategóriás telefonokkal próbál a piacra hatni, mint például a Lumia 640 és a Lumia 640 XL, amelyeknek 5, illetve 5,7″ a képátlójuk, HD (720p-s) a kijelzőjük, és megfizethető áruk van. Bárki véleményét szívesen várjuk, hogy a Microsoft stratégiája szerinte működik, avagy sem.