Tegnap este nem állt le az élet a keynote-tal, miközben mi húztuk a lóbőrt odaát keményen dolgoztak. Többek között demonstrálták a Windows Hello fedőnevű azonosítási megoldást amiről már mi is leírtuk, hogy hamarosan érkezik. Nos tessék az alábbi videón az arcfelismerős részét láthatjuk élőben, a prezenter jó darabig takarja a kamerát, és amikor elengedi, a rendszer huss feloldja a rendszer lezárását, majd később egy alkalmazást vásárol hasonló módszerrel. Az arcfelismerésen kívül van még ujjlenyomat- és szivárványhártya azonosítás is.

A Microsoft jelenleg azon dolgozik hardveres partnereivel, hogy a Hello bejelentkezésre képes szközök jöjjenek ki a Windows 10-zel. Egy biztos, amelyik partner Intel RealSense 3D Camera (F200) cuccal pakolja meg a hardverét, azon fog menni az arcfelismerés. Az érzékelő követelményekről és a szivárványhártya alapú azonosítról majd később lesz bővebb információ, de várhatóan egy éven belül érkeznek az ezt támogató csodák.

MEGOSZTÁS
Előző cikkKábultan és zavarodottan
Következő cikkClick Angol / Click Német
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.