Amikor a WinMagazint írjuk, sokszor van olyan problémánk, hogy kevés az igazán érdekes hír. Jó, persze most is írhatnánk arról, hogy a Lumia 640 megjelenik Indiában, de úgy őszintén: tegye fel a kezét, akinek ettől leesne az álla, hogy hűha. Na ugye. Más napokon meg éppen fordítva, ott az érdekes téma, ám már nem fér be a másik 7-8 közé.

Ehhez képest lehet, hogy tavaly szeptemberben egyszerűen csak elsiklottunk az felett, hogy a híres Getty Images jogi eljárást indított a Microsoftot ellen. Az ok igen egyszerű volt, akkoriban állt elő a Microsoft a Bing Image Widget nevű termékével, amelyet weboldalakba lehetett bele hegeszteni, és amely Bing képtalálatokat jelenített meg. Nem érzem igazán át a funkció zsenialitását, a Getty Images viszont jogi útra terelte az ügyet, mivel véleményük szerint így olyan képek is megjelenhettek tőlük független oldalakon, amelyek jogdíja az övék – ami valóban logikus, ám itt meg azt nem értem, ezt miért nem fogták fel ingyenreklámként, hiszen valahol az.

A Microsoft nem habozott, pár nap múlva visszavonta a kis alkalmazást. A gesztust úgy tűnik értékelték a Getty Images részéről, és a jogi procedúra tárgyalásba ment át, amelynek itt az eredménye. A két cég nem csak egyszerűen kibékült, hanem egyenesen többéves együttműködést alakítottak ki, amelyben a Getty Images engedélyezte, hogy a Bing és a Cortana használhassa a teljes képkatalógusukat. Craig Peters a Getty Images vezető alelnöke az alábbiakat nyilatkozta:

Az elkövetkező években a két válalat technológiai csapata partner lesz abban, hogy valós idejű hozzáférést biztosítsanak a Getty Images képeihez és az azokhoz kapcsolódó metaadatokhoz, hogy ezzel is emeljék a Microsoft felhasználói élmény színvonalát. Új társulásunk révén a Microsoft fel fogja használni a Getty Images legújabb fejlesztőkörnyezetét és díjnyertes képi tartalmát, hogy új szintre emelje a keresési élményt. Technológiai csapataing együtt dolgoznak azon, hogy szép és megnyerő alkalmazásokat illetve szolgáltatásokat készítsenek a Microsoft felhasználóinak, amelyek licenszelt tartalmat tesznek közzé, és feltüntetik a fotósok és egyéb alkotók nevét is.

Ezek szerint a barátság jelenleg örök és megbonthatatlan, még ha a közlemény tartalmaz is csúnya utalásokat a korábbi jogi nézeteltérésekre. A szerződés speciális, és természetesen mindenkit a legjobban érdeklő részeit – például hogy mennyibe fáj ez a Microsoftnak – nem hozták nyilvánosságra.

MEGOSZTÁS
Előző cikkRedstone: a Windows következő utáni generációja
Következő cikkKabam – Windows Phone: vége a játéknak
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.