Úgy tűnik a Microsoftnál kicsit felgyorsultak az események. Nemrégiben derült fény arra, hogy Redmondban már a Lumia 830 utódján dolgoznak, ami – talán nem túl meglepő módon – a Lumia 840 lesz.

Néhány közelebbi információ is napvilágot látott az utódról. Úgy tűnik, hogy nem is kell sokat várnunk a Lumia 840 érkezésére. Várhatóan már a következő hónapban megjelenik, a Lumia 940-el ellentétben, ami csak a Windows 10 for phones megjelenésével egy időben vagy azután fog a boltok polcaira kerülni. A specifikáció kapcsán most az derült ki, hogy a készülék várhatóan 5″-es kijelzővel, 13 vagy 14 MP-es PureView hátlapi főkamerával és 5 MP-es előlapi selfie kamerával lesz ellátva. A processzorról és a memóriáról sajnos semmi közelebbi nem derült ki. Arról is lehet még hallani, hogy talán két SIM-es verzió is készül a telefonból és külsőre nagyon hasonló lesz az elődhöz.

Bár egyre inkább közeleg a megjósolt megjelenési dátum és ezek az információk is egészen hihetőek, de ne vegyünk még mindent készpénznek. Mindenesetre kíváncsian várom a további információkat. Úgy hiszem, hogy sok olvasóval egyetemben; mivel többször kapok üzeneteket, kérdéseket különböző fórumokon, hogy mikor jelenik meg felső kategóriás vagy felső-középkategóriás Windows Phone. Igyekszem majd a lehető leghamarabb közölni a későbbi részleteket.