Forrás:

WinBeta

A múlt hét egyik szomorú meglepetése volt, hogy a Microsoft visszavonta a Windows 10 for phones Lumia 52x telefonokra szánt verzióját. Akkor még nem tudtuk az okát, csak annyit, hogy valami nem igazán klappol, ráadásul amikor a felhasználók vissza próbáltak állni a Windows Phone 8.1-re a Windows Phone recovery Tool segítségével, sokuk telefonja „téglásodott” és a magyar reakciók alapján ezek zöme szervizben kötött ki, holott mint utólag kiderült, erre semmi szükség nem lett volna. Ahogy azt tegnap megírtuk, a hibának elég mezei oka van, a Lumia 52x-ek egy részében még régebbi, lassabb a háttértár:

Az derült ki, hogy egyes készülékek képtelenek fogadni a megírandó helyreállító lemezképfájlt. Bizonyos készülékek számára túl nagyok ezek az adatblokkok, és a memóriájuknak a sebességgel is gondja van, amivel ezeket az adatokat írjuk. Emiatt a telepített új szoftver megsérül.

Gabriel Aul szerint ez az állapot hamarosan megszűnik, ugyanis dolgoztak a megoldáson, az megszületett, és hamarosan újra felveszik az 52x készülékeket is a többi közé, amelyek megkaphatják a Windows 10 for phones 10051-es és későbbi verzióit.

MEGOSZTÁS
Előző cikkLumia 530 teszt – I’m bad
Következő cikkA Windows Phone 8.1 Update 2 MKV videó támogatást is hoz
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.